Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Publiken sviker nya Arn-filmen

Publicerad: 16 september 2008, 13:25

Arn "Rikets vid vägens slut" har efter fyra veckor setts av 386 861 besökare. Den siffran slog föregångaren på mindre än en vecka.


Joakim Nätterqvist som Arn. Foto: Erik Aavatsmark/SF

De två filmerna om tempelriddaren Arn, baserade på Jan Gullious boksuccéer, är Sveriges största filmsatsning någonsin. Budgeten har legat på över 200 miljoner kronor.

Förväntningarna var därför stora när den första filmen hade premiär på juldagen i fjol. Även om recensionerna var sådär, så drog filmen en rekordpublik. Trots att filmen hade premiär på juldagen ifjol blev den 2007 års sjunde mest sedda film med knappt 470 000 besökare under året.

Publiken fortsatte att strömma till biograferna och nu har över 1,1 miljon sett filmen. Den 22:a augusti var det premiär för del 2 ”Riket vid vägens slut”. Men nu går det betydligt trögare att locka publik.

Den senaste helgen är filmen först på plats tre på biotoppen – slagen av både Mamma Mia och Pixars nya film Wall-E. Efter fyra helgers visning har 386 861 personer sett filmen – det är färre än vad första filmen drog på en vecka.
– Det är inte samma intresse som för förra filmen. Men då skedde lanseringen vid jul, som är en helt annan biohelg, säger Kerstin Lofjärd på SF.

Är ni besvikna med hur det går?

– Nej, det är bra siffror. Det är sällan som filmer når de siffrorna totalt sett.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.