Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pumpade in miljoner i Magine – nu riktar han skarp kritik mot bolaget

Publicerad: 8 februari 2016, 09:32

Tommy Jacobson var med från starten och investerade i tv-tjänsten Magine. Men nu är han skarpt kritisk till bristen på information från bolaget.


Ämnen i artikeln:

MagineStreaming

Det är techsajten Breakit som har intervjuat Tommy Jacobson om hans syn på streamingtjänsten Magine. Han var med från början och enligt de senst tillgängliga handlingarna äger han två procent bolaget till ett värde av 12,8 miljoner kronor.

Magines resa har varit skakig och de har tidigare tvingats tänka om kring sin affärsmodell. Under förra året tog de in över 300 miljoner kronor för att satsa på expansion utomlands – senast i höstas kom 230 friska miljoner in. Men hur det egentligen går har de inte kommunicerat, menar Tommy Jacobson.
– Det är något jag verkligen undrar. Jag får inga svar från dem och det är jag otroligt kritisk till. Jag är väldigt besviken som investerare, säger han till Breakit.

Tommy Jacobson har "mentalt" skrivit av värdet på sin investering i Magine. Men i praktiken har han inte kunnat göra det på grund av den bristfälliga informationen.
– De tar in pengar hela tiden så de verkar själva tro på det. Det kanske går jättebra, men det är inte kul att ha en investering där man inte får någon information. Det har varit stor personalomsättning i toppen och de kanske inte tycker det är värt att prata med småägare.

Resumé har varit i kontakt med Magine-grundaren Håkan Tranvik. Han återkommer med följande kommentar:

"Vi välkomnar och tar tacksamt emot kommentarer och förslag från våra delägare. Under de senaste två åren har vi haft tio bolagstämmor för aktieägarna och vår styrelseordförande är dessutom alltid tillgänglig för samtal och möten. Men informationen till aktieägare kan säkert förbättras och vi ser fram emot en bra dialog med Tommy Jacobsson och för den delen alla våra aktieägare."

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MagineStreaming

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.