Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

PUNKT SLUT

Publicerad: 19 maj 2008, 18:17

Aftonbladet lägger ner Punkt SE. Beslutet togs i går kväll. – Punkt SE har gjort ett fantastiskt jobb, men i den uppkomna situationen är det nu omöjligt för oss att fortsätta utgivningen, säger Carl Gyllfors, Aftonbladets koncernchef, i en kommentar. Samtidigt inleds ett annonssamarbete med Metro.


Det var då: Niklas Silow, chefredaktör för Punkt SE, delar ut tidningar med Pontus Gustavsson, vd och Olof Brundin, informationschef Aftonbladet, på första utgivningsdagen 2 oktober 2006. Foto: Erik Esbjörnsson.

Punkt SE gjorde en förlust på 198 miljoner kronor 2007, och under det första kvartalet i år gick gratistidningen 44 miljoner kronor back.

Förlusterna för årets första kvartal uppgår till 44 miljoner kronor. Kostnaderna för en nedläggning uppskattas till 65 miljoner kronor.

Kritiken mot den förlusttyngda satsningen på Punkt SE har varit stark bland medarbetare på Aftonbladet och det har länge ryktats om att den nedläggning varit på gång. Och nu går alltså tidnngen i graven.

Dagens utgåva blir den sista, enligt ett pressmeddelande.

Förhandlingarna med de fackliga klubbarna inleddes i går.

Totalt berörs 91 personer och chefredaktören för Punkt SE, Niklas Silow, har inlett arbetsveckan med att informera personalen om nedläggningen och dess konsekvenser.

Punkt SE började delas ut den 2 oktober 2006 i Stockholm, Göteborg och Malmö. I stället köper Schibsted 35 procent av aktierna i Metro för 350 miljoner kronor och startar ett annonssamarbete med tidningen. Samarbetet ska innefatta riks-, nöjes-  samt detaljistområdet. Det sistnämnda området sker gemensamt med Aftonbladets  systertidning Svenska Dagbladet.

– Tillsammans med Metro kommer  Aftonbladet att skapa nya och intressanta
annonserbjudanden med ett  räckviddspaket som omfattar över 4,2 miljoner läsare,
säger Carl Gyllfors i en kommentar.

Schibsted beräknar att de nya paketen ger intäktsförstärkningar på mellan 40 och 50 miljoner.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.