Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Pussy Riot startar nyhetssajt

Publicerad: 2 december 2014, 10:09

Pussy Riot startar en rysk nyhetssajt.

Foto: Wikimedia

Nadja Tolokonnikova och Maria Aljochina, medlemmar i konstnärskollektivet Pussy Riot, har nu grundat en rysk nyhetssajt. Sajten ska bevaka domstolar, fängelser och människorättsfrågor i Ryssland.


Det är Pussy Riots organisation Rättszonen som nu utökats till nyhetssajten Mediezonen, skriver Sveriges Radio. Verksamheten drivs sedan ett par månader tillbaka i Moskva där nyhetsredaktionens kontor ligger vägg i vägg med Rättszonens lokaler och mycket av nyhetsmaterialet hämtas därifrån.

– Vi är inga renodlade människorättsaktivister men heller inte 100 procent journalister i klassisk mening, säger Sergej Smirnov på Mediezonen till Sveriges Radio.

Mediezonen finansieras genom donationer som medlemmarna i Pussy Riot samlar in. Redaktionen har ännu inte känt av påtryckningar från de ryska myndigheterna och heller inte haft några problem att registrera sig som medieorganisation, men den situationen kan komma att förändras menar Sergej Smirnov.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.