Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Putins lagförslag kan slå hårt mot MTG

Publicerad: 26 september 2014, 07:33

Vladimir Putin

Foto: Colourbox

Ryssland har föreslagit förändringar i sin lag om massmedier som kraftigt skulle begränsa utländskt ägande av medieföretag. Det skriver MTG i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

RysslandMTGVladimir Putin

Modern Times Group äger 39 procent i CTC Media, ett ledande oberoende medieföretag i Ryssland. Nu följer mediekoncernen utvecklingen av det lagförslag som kraftigt skulle begränsa utländskt ägande i medieföretag.  

Lagen ska enligt förslaget ska träda i kraft den 1 januari 2016 och innebär att icke-ryska företag och individer inte får äga mer än 20 procent av företaget.

MTG och andra utländska ägare skulle sedan få ett år på sig att minska sitt ägande eller stänga ner verksamheten.  

– MTG följer noga utvecklingen av de föreslagna ändringarna och analyserar vilka potentiella åtgärder som kan komma att vidtas för att skydda aktieägarnas intressen i den händelse lagen träder i kraft. Detta gäller både aktieinnehavet i CTC Media och MTG:s övriga affärsintressen i tv-verksamhet i Ryssland", skriver MTG i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

RysslandMTGVladimir Putin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.