Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Queen river upp hela tidningen

Publicerad: 24 februari 2009, 13:52

Bonnier-magasinet Queens nya nummer gick i tryck i går. Efter nyheten om förlovningen i dag rivs hela tidningen upp och görs om. – Vi måste vara klara till på fredag, säger nya chefredaktören Pamela Andersson till Resume.se.


Pamela Andersson, chefredaktör för Queen. Foto: Expressen.

Pamela Andersson har fått en kaosartad drömstart på nya jobbet som chefredaktör för Queen som startades i fjol.

Hon har lett tidningen i en månad, och och inför 2008 beslutade man att öka utgivningen från fyra till åtta nummer.

I dag kom så nyheten de hoppats på – kronprinsessan Victoria förlovar sig med Daniel Westling och bröllopet äger rum på försommaren 2010 – året då Bernadotte-släkten firar 200 år på tronen.

– Mitt tips är att bröllopet blir den 19 juni nästa år. Det är samma dag som kungen och drottningen gifte sig på 1976. Och det ligger på en lördag nästa år så det är ju perfekt.

– Vi hade hoppats att det här skulle komma. Victoria är 32 år i år och det är dags för ett bröllop. Det råder rojalistisk yra på Queen, ännu mer än vanligt.

– Det är klackarna i taket och prinsesstårtor, säger hon.

Nyheten innebär ett hekltiskt arbete för Pamela Andersson och hennes kolleger. Nya numret av Queen, som ska komma ut 19 mars, gick i tryck i går. I dag efter nyheten rivs den upp.

– Vi har haft förberedelse för en sådan här grej. Men det blir mycket jobb. Det är kaos, men ett roligt kaos, säger Pamela Andersson.

Redaktionen jobbar nu för högtryck med att färdigställa numret vars deadline flyttats fram till på fredag.

Queen har en upplaga på 50 000 exemplar.

– Vi räknar med att tredubbla siffrorna, säger Pamela Andersson.

En gång i veckan skriver hon en sportspalt för Expressen. Och hennes make Magnus Alselind är redaktionschef på Expressen.

– Det är jättekul att Expressen var först med scoopet. Vi är ju ingen nyhetstidning, så med våra pressläggningstider hade det varit svårt att vara först med den sådan nyhet, säger Pamela Andersson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.