Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

R&D-chefens salva efter nedläggningsbeskedet

Publicerad: 1 oktober 2013, 07:59

Mattias Croneborg, chefredaktör Riksdag & Departement.

Foto: Twitter.

Riksdag & Departements chefredaktör Mattias Croneborg går till angrepp mot talmannen Per Westerberg. Mattias Croneborg tycker att talmannen presenterar bedrövliga motiv för att lägga ned tidningen.


Ämnen i artikeln:

Riksdag & Departement

”Den externa värdering som gjorts visar att värdet är ekonomiskt ringa  jämfört med kostnaderna i samband med en försäljning.”, så skriver  talmannen Per Westerberg angående beslutet att lägga ned Riksdag &  Departement.

Mattias Croneborg köper inte argumentet då man inte vet något om riksdagens kostnad för att sälja tidningen.

”Det  alternativ som riksdagsstyrelsen har valt, nedläggning, är däremot noga  utrett och kommer att kosta minst 8 miljoner bara det första året  (givet att medarbetarna sägs upp från Riksdagsförvaltningen), skriver  Mattias Croneborg.

Härtill ska även läggas kostnader som att bryta kontraktet, resonerar han.

Mattias  Croneborg anser ändå att pengarna till trots är kunskapsspridning det  största värdet som går förlorat i och med nedläggningsbeslutet.

Han  håller heller inte med talmannen om att det inte går att garantera  namnet Riksdag & Department vid försäljning till en ny ägare.
”Som  vi tidigare skrivit var Mats Edman, chefredaktör för Dagens Samhälle,  en intressent att driva tidningen vidare. Jag själv var en annan.”,  skriver Mattias Croneborg.

Mattias Croneborg hävdar också att  Riksdagsstyrelsen varken har läst hans eller Mats Edmans  intresseanmälan, utan fick en muntlig dragning utan att det framkom vilka intressenter som villa driva tidningen vidare.

Han  menar också att tidningar som Arbetarskydd och Råd & Rön är bra exempel  där företag har stärkt varumärket efter att det har tagits över från  myndigheter.

Mattias Croneborg förvånas också över att nedläggningen är planerad ske vid halvårsskiftet 2014.
”…drygt  två månader före riksdagsvalet och en månad efter EU-parlamentsvalet  släcker våra högsta demokratiska företrädare den enda tidning som  skriver om hela den demokratiska beslutsprocessen. Begreppet dålig  tajming får nya dimensioner.”, skriver han.

Talmannens pressekreterare Samira Zayane meddelar att Per Westerberg inte har några kommentarer utöver det som publicerats på riksdagen.se

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Riksdag & Departement

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.