Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Radiochef till attack mot prinsessan Madeleine

Publicerad: 4 februari 2015, 15:28

Att prinsessan Madeleine inte gett några intervjuer till SR Gävelborg har fått radions chef att ilskna till.

Amatörmässigt beteende. Det säger en högt uppsatt SR-chef i Gävleborg om att prinsessan Madeleine inte ställt upp på någon intervju – trots att hon är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.


Ämnen i artikeln:

Margareta ThorgrenSveriges Radio

Det är i ett öppet brev den ansvarige utgivaren för SR Gävleborg, Leif Eriksson, ilsknat till på prinsessan. Brevet är adresserat till hovet och kungafamiljen.

I brevet skriver han att prinsessan systematiskt vägrar ge medierna tider för intervjuer och frågor.

"Att ständigt undvika intervjuer är inte i linje med den svenska demokratin och egentligen inte heller utifrån vad kungahuset säger sig vara: nämligen en monarki i tiden", skriver Leif Eriksson bland annat och fortsätter:

"Att vinka och le räcker inte och att se sig själv höjd över demokratin och öppenheten är obegriplig och unken. Redan till nästa besök kan prinsessan tänka om och avsätta tid till länets medier för intervjuer så att läsare, tittare och lyssnare får sitt rättmätiga intresse av prinsessans roll och åsikter belysta".

Till DN säger Leif Eriksson att det är väldigt oklart varför kungafamiljen undviker medierna, att nästan ingen annan person gör så i dagens samhälle:

– Jag har bett informationschefen Margareta Thorgren svara och det hoppas jag att hon gör. Det är inte så att jag vill vara elak men hovets och kungaparets inställning till medierna är förvånande, säger han till DN.

Resumé har sökt Margareta Thorgren som är i Finland och bett om att få återkomma under eftermiddagen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.