Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Räknar med att sälja 30 000 ex före jul

Publicerad: 28 augusti 2013, 06:27

Johan Persson och Martin Schibbye på presskonferensen efter att de kommit hem i fjol.

Foto: Andreas Elgstrand.

Den 14 september kommer Martin Schibbyes och Johan Perssons bok om tiden i etiopiskt fängelse. ”438 dagar”, som den heter, ser ut att bli en storsäljare – och det kan även bli en film. – Vi räknar med att sälja 30 000 exemplar före jul, säger Tobis Regnell, vd för Offside Press, till DI.


Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

Svenska reportageböcker blir sällan kioskvältare utan brukar sälja i några tusen exemplar. Annat är det för ”438 dagar” som redan beställts i 2 000 exemplar och sålts till Pressbyrån i 6 000 exemplar. Med trditionell försäljning i bokhandel räknar man med minst 20 000 sålda exemplar. Hittills är 30 000 böcker tryckta.

Rättigheterna säljs också utomlands. Ett finskt förlag är köpare och diskussioner förs med andra nordiska länder. I september när översättningen är ute ska boken säljas vidare ute i Europa, skriver DI.

Storyn kan även bli spelfilm.

– Både svenska och utländska filmbolag har hört av sig. Vi är positiva till allt som kan sätta ljuset på vikten av pressfrihet, säger Martin Schibbye till DI

För varje exemplar som säljs av boken skänker författarna 10 kronor till sin nystartde fond – Kalityfonden – som ska ge ekonomiskt stöd till fängslade journalister.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.