Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Räknemissen hånas på nätet

Publicerad: 14 februari 2011, 10:17

400 000 euro blev 40 tusen miljarder svenska kronor. Margareta Sandstedts (SD) felsägning i riksdagen sprids som en löpeld på nätet och blir häcklad på alla möjliga sätt. Men själv är hon inte särskilt brydd, påstår hon. – Jag tar det med ganska mycket ro, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Margareta Sandstedt (SD). Foto: Riksdagen.

Historien är känd vid det här laget. Under en debatt i riksdagen blev det fel när Margareta Sandstedt skulle räkna om siffrorna för EU:s energistrategi. Under helgen har det skojats friskt på nätet om att 400 000 euro blev till gigantiska 40 tusen miljarder svenska kronor. Journalister har legat i för att få kommentarer av huvudpersonen. Men det har inte gått till överdrift för den tidigare okända riksdagsledamoten.

– Jag tycker det har varit ganska bra ändå. Jag har inte varit överhopad med samtal, säger hon.

På nätet driver man friskt med felräkningen. Bland annat genom en valutakonverterare enligt SD-modell. Hur reagerar du på det?

– Det är sådana saker man får räkna med. Det får man ha en viss typ av förståelse för. Men jag är tacksam för att ämnet tas upp mer seriöst också, säger hon.

Enligt Margareta Sandstedt stämmer den höga siffran överrens med verkligheten, och är tacksam för att den nu har hamnat på agendan. Även om sättet kanske inte är det optimala.

– Om man ska vända det negativa till det positiva. Det var ingen reagerade i kammaren. Men hade det inte blivit fokus på felsägning så hade ingen reagerat på siffrorna, säger hon.

</div>

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.