lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Raoul Grünthal dementerar Aftonbladet-försäljning

Publicerad: 22 juni 2015, 06:44

Raoul Grünthal dementerar uppgifter om att Aftonbladet skulle vara till salu.

Uppgifter om att Aftonbladet skulle vara till salu dementeras av koncernledningen, Saudiarabien skulle anlita svensk pr-byrå och nya uppgifter om påstådda reportrar i trädgård. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetThomas MattssonSchibstedExpressenAppleTaylor Swift

MW

Mika Wallgren


Raoul Grünthal dementerar Aftonbladet-försäljning
Mediekoncernen Schibsted överväger att sälja Aftonbladet och Bonnier sitter och räknar på ett bud, uppger norska affärstidningen Dagens Naeringsliv. Men uppgifterna dementeras kraftfullt av Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Günther:
– Det är helt fel. Det kan jag dementera rakt av. Att Bonnier skulle köpa Aftonbladet är en absurd tanke. Då är det mer sannolikt att Grönköpings Veckoblad skulle köpa Expressen. Aftonbladet är inte till salu och det är en ologisk affär, säger Raoul Günther till TT.

Saudiarabien ville anlita en svensk pr-byrå
För att förbättra den ansträngda relationen mellan Saudiarabien och Sverige ville saudierna i hemlighet anlita en svensk pr-byrå. I ett brev från Saudiarabiens ambassad i Stockholm som har skickats i januari 2013 till utrikesdepartementet i Riyad, framgår att byråerna man tänker anlita är JKL och Kreab. Detta bland annat för att "vinna folks sympatier, medialt och politiskt stöd". Det skriver Expressen, som hänvisar till ett av de 500 000 påstått officiella dokument som Wikileaks släpper från Saudiarabien i dagarna.

Polisen avvisade inga journalister från trädgård

Expressen har undersökt polisens påstående om att man avhyst journalister från Lisa Holms föräldrars trädgård. Så här skriver chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg:

"Detta vet vi idag: polisen fick på lördagsförmiddagen ett telefonsamtal om något som senare beskrivs som en – en – man med en kamera runt halsen. Men trots att det här bara nämns en person, så skriver vakthavande befäl på länskommunikationscentralen in följande i en händelserapport: 'HAR SAMLATS MYCKET JOURNALISTER VID DE ANHÖRIGAS ADRESS' En radiobil skickas till platsen, den är framme klockan 09.44:11 – men där finns inga journalister. Ingen person att identifiera, ingen redaktion att kontakta. Ingen att avvisa, ingen polisanmälan att upprätta. Polispatrullen stannar ändå kvar ett tag, men inget mer sker. Det finns inga journalister där."

Fox News anklagas för Roofs världsbild
I onsdags klev 21-årige Dylann Roof in i en afroamerikansk församling i Charleston och sköt ihjäl nio personer på grund av deras hudfärg. Det fick talkshowvärden Bill Maher att beskylla Fox News, The Drudge Report och The Daily Caller för att vara skyldiga till Roofs världsbild. Bill Maher poängterade i sitt program på HBO "Real Time with Bill Maher" att Fox direkt efter massakern listade både vapen och rasism som sina minst prioriterade ämnen för dagen, skriver The Daily Beast.

Taylor Swift vann mot Apple
Först bojkottade artisten Taylor Swift Spotify. Sen gick hon till attack mot Apple Music som nu byter policy efter klagomålet. Taylor Swift kritiserade Apple i ett öppet brev för att företaget inte betalar artister under den tre månader långa gratis testperioden för streamingtjänsten Apple Music. "Vi kommer att betala artister även under testperioden" skriver Apples mediechef Eddie Cue nu på Twitter. Förändringen ska ha varit ett direkt resultat av både Taylor Swifts öppna brev och missnöje från flera olika indiebolag, skriver Recode som talat med Eddie Cue, skriver Omni.

Amazon betalar per läst e-bokssida
E-handelsjätten Amazon börjar betala författare till e-böcker efter hur många sidor som kunderna läser. Tanken är att det ska löna sig att skriva längre böcker och att texterna ska få högre kvalitet, skriver Omni och Gizmodo. Förändringen rör bland annat böcker som finns med i tjänsten Kindle Unlimited.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev