fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rapport: Börsbolag dömer ut marknadsföring

Publicerad: 10 november 2014, 07:44

Foto: Colourbox.

Nära vartannat börsbolag tycker inte att marknadsföringen ger någon större effekt på försäljningen. SvD har fått fram nya uppgifter som pekar på att det var en miniubåt i Stockholms skärgård och hushållen överger större tv-abonnemang. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

EricssonHuluWashington PostNetflixCNN

KB

Karl-Johan Byttner


Rapport: Börsbolagen dömer ut marknadsföring
Svenska företag lägger cirka 65 miljarder kronor per år i marknadskommunikation, enligt en rapport från Institutet för reklam- och mediestatistik, IRM.
Marknadsföringen ger ingen större effekt på försäljningen. Det anser nära hälften av 100 tillfrågade börsbolag, enligt DI som refererar till en undersökning från PMP Marknadskonsult.
En rapport från PMP Marknadskonsult visar nu att nära hälften av 100 tillfrågade börsbolagen anser att marknadsföreningen inte ger någon "större effekt" på försäljningen. Rapporten visar samtidigt att 40 procent av bolagen inte följer och utvärderar effekten av sina marknadsinvesteringar, enligt DI.

SvD med nya uppgifter om u-båtar
Svenska Dagbladets båtsavslöjande fick stor uppmärksamhet i både svensk och internationell press. Nya uppgifter till SvD pekar nu på att en främmande miniubåt verkligen befann sig i Stockholms skärgård vid mitten av oktober.
Försvaret har gjort ytterligare bildanalyser av fotot som visades under spaningsarbetet. Mängden skum uppges bland annat visa annat peka på att det rör sig om en miniubåt och inte en mindre dykfarkost och man ska också ha upptäckt ett ubåtstorn och två master eller rör bakom tornet, vilket ger ytterligare indikationer på en miniubåt.

Rapport: Hushållen överger stora tv-abonnemang.
Telekomjätten Ericsson har tagit reda på hur konsumenter hanterar tv idag. I Media Vision 2020 ser Ericsson en rad trender när det gäller tv-utvecklingen. En sådan är att hushållen överger stora tv-abonnemang hos en operatör och antingen säger upp sina abonnemang helt eller väljer minsta möjliga kanalpaket för att  komplettera med on-demand-tjänster eller gratis tittande på nätet,  enligt Metro.
Rapporten visar också att i USA ligger tjänster som Netflix och Hulu högst, medan olaglig fildelning och streaming ligger långt efter. Något som beror på att tjänsterna erbjuds till ett rimligt pris.
I länder som Spanien och Malaysia råder en annorlunda situation. Här är det mycket fildelning som gäller. I Spanien kan tittarna få vänta på en tv-serie i sex veckor.
Rapporten visar också att det är hd-kvalitet, inga reklamavbrott och premiärer hemma i stället för på biosalongen som gäller.

Manusstjärnan: "Inga flera tv-serier"
Aaron Sorkin ligger bakom manus för tv-serier som "The Newsroom", "Studio 60 on the Sunset Strip och "Vita Huset". Nu meddelar han att han inte tänker skriva mer för tv, enligt SvD som hänvisar till en intervju i Los Angeles Times.
- Jag vet att man aldrig ska säga aldrig. Men jag är ganska säker på att jag är på väg att skriva mina sista tre avsnitt för tv, sade han till Los Angeles Times i maj – intervjun publicerades igår.
Den tredje och sista säsongen av "Newsroom" hade premiär igår i amerikansk tv.

Myndigheter slår till mot "Dark Internet"
Europeiska och amerikanska myndigheter har offentliggjort sitt största tillslag någonsin mot den mer ljusskygga delen av internet och stängt ned 400 sajter, arresterat ett 20-tal personer för att sålt alltifrån droger och vapen till andra illegala tjänster åt anonyma köpare över hela världen.
Washington Post menar att tillslaget signalerar en ny form av aggressivitet, men också koordination av västerländska myndigheter.
Tillslaget kallas "Operation Onymous", vilket är en direkt motsats till anonym.

CNN blandar ihop Obama med bin Ladin
Den amerikanska nyhetsjätten CNN lyckades blanda ihop USA:s president Barack Obama med den dödade al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin i helgen. Det hela skedde i samband med rapporteringen om Navy Seals-soldaten Rob O´Neill. CNN visade ett bland annat en textplatt där det stod: "Soldaten som hävdar att han dödade Obama under anfall", enligt Omni.

Så här blir nya Star Wars-filmen
Nu har det kommit nya detaljer om den kommande filmen i Star Wars-serien. Den nya filmen ska heta The Force Awakens och utspelar sig 30 år efter händelseförloppen i episod VI Jedins Återkomst.
Förutom de gamla stjärnorna Harrison Ford, Mark Hamill och Carrie Fisher så ska även Max von Sydow medverka.
Filmen premiärvisas strax före jul nästa år, enligt DI.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev