Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rapport: E-sporten lyfter MTG

Publicerad: 23 april 2018, 06:23

Ökad tillväxt för MTG

Foto: Andreas Elgstrand

MTG ökade intäkterna med nio procent, tv-profilernas flopp med Njus och Svenska Hjältar byter kanal. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMorgonsvepetMTGE-sport

E-sporten lyfter MTG
MTG ökade sina intäkter med nio procent till 4 674 miljoner i första kvartalet, jämfört med 3 704 miljoner kronor under samma period i fjol, visar rapporten som kom nu under morgonen. De slog därmed snittprognosen som låg på 4 502, enligt SME Direkt. Rörelseresultatet uppgick till 220 miljoner kronor, jämfört med 84 miljoner 2017.

Koncernchef Jörgen Madsen Lindemann säger bland annat att utvecklingen varit positiv inom MTGx, särskilt vad gäller e-sportsegmentet. E-sporten landade på en omsättning om 290 miljoner kronor. Totalt omsatte MTGx 952 miljoner kronor.

MTG gick nyligen ut med att bolaget ska delas i två, vilket man hoppas ska påskynda utvecklingen och öka aktieägarvärdet.

Tv-profilernas flopp med Njus – ville värdera bolaget till en miljard dollar
Den lokala medietjänsten Njus, som samlar nyheter i en app, satsade på att få in 12 miljoner kronor från privata investerare via Fundedbyme – men när kampanjen avslutades i torsdags landade rundan på under 80 000 kronor, skriver Di.se. Bland de som tidigare är involverade i Njus finns tv-profilerna Rickard Olsson, Lennart Ekdal samt rådgivaren Fabian Månsson. Bolaget ska själva ha uttryckt att de är ”ett blivande miljarddollarbolag”, något som grundaren Rolf Bäck försvarar.

– Jag tror själv på att vi har den potentialen, eftersom till exempel Flipboard egentligen bara är en nyhetssajt med engelskt innehåll som någon annan har skapat. Vi har redan fler intäktskanaler så chansen finns att vi ligger i den klassen om något år, säger han till Di.se.

De som har investerat i Njus har främst varit småsparare, men de har inte fått se någon årsredovisning från bolaget. Läs Resumé Insikts case om Njus.

Svenska Hjältar flyttar till TV3
Aftonbladets Svenska Hjältar byter kanal till TV3. De senaste nio åren har galan sänts i TV4. Aftonbladet och MTG samarbetar redan kring Aftonbladet Morgon som visas varje vardag live på TV3. ”Vi kommer att snacka hjältar i tv och radio, i artiklar, bilder och debatter – ingen kommer att missa våra svenska hjältar”, säger Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

Donald Trump till attack mot New York Times
Donald Trump
surnade i helgen till ordentligt mot New York Times för ett reportage om hans relation till sin advokat Michael Cohen. Han attackerar tidningen i en mängd inlägg på Twitter och kallar bland annat den prisbelönta journalisten Maggie Haberman för den ”tredje klassens reporter”. NYT har i sin tur gått ut och försvarat publiceringen.

Reporter skjuten i livesändning
Reportern Angel Gahona sköts till döds i helgen mitt under livesändning när han rapporterade via Facebook från en demontration mot regeringen i Nicaragua. Videon visar hur han faller ihop på gatan, medan människor skriker hans namn. Det är ännu oklart vem som sköt honom, enligt Reuters.

Jan Stenbecks okände son i konkurrens med MTG
Han har länge gått under namnet ”Jan Stenbecks okände son”, men i en intervju med Breakit trädde Felix Granander fram i helgen. Han säger där att han är investerare i ett antal bolag, bland annat med kopplingar till e-sporten. En av investeringarna ligger i e-sportlaget Ninjas in Pyjamas. Detta innebär att han tar upp kampen med MTG som nu visar resultat på området. ”Jag är jätteglad att MTG har tagit det här steget. Det bevisar bara potentialen i e-sporten. Det behövs fler som gör som dem”, säger han.

WSJ: "Sluta lägg all fokus på Facebook – gå på Google"
”Google samlar in mer personlig data än vad Facebook gör, på nästan alla sätt, så varför pratar vi inte om det?”. Det undrar Wall Street Journals Christopher Mims i en artikel som har uppmärksammats under helgen. Han menar att allt för mycket fokus har lagts på att syna Facebook efter skandalen med Cambridge Analytica, men faktum är att Google samlar ännu mer data. Han uppmanar även att titta på vad Youtube och Twitter gör med vår integritet.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt (föräldraledig)

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.