Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rasande angrepp i tv-bråket: "Ett dåligt skämt"

Publicerad: 4 september 2017, 05:32

Discovery Networks Swedens vd Henriette Zeuchner.

Konflikten eskalerar mellan Discovery och Com Hem, Ekots förklaring till Kristersson-haveriet och Mattsson om tv-kanalernas morgonfight. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Com HemBoxerDiscovery Networks SwedenEkotEurosportKanal 5

Rasande angrepp i tv-bråket: "Ett dåligt skämt"
Discovery Networks Sweden och Com Hem/Boxer tycks nu stå ännu längre från varandra än när förhandlingarna inleddes. Gårdagens match mellan Sverige och Belarus sändes gratis på DPlay och hos Aftonbladet. Samtidigt skickade tv-bolaget ut ett pressmeddelande med högt uppskruvat tonläge om nya turer i förhandlingarna.
– Com Hem/Boxer valde idag att återkomma till oss med en bomb i förhandlingarna: I deras helt nya - och bisarra - förslag kräver de att vi ska betala DEM en enorm summa pengar för att ens få komma tillbaka till deras plattform. De antydde även att det var straffet för att vi stått upp emot dem, säger vd:n Henriette Zeuchner i en kommentar.

Hon kallar Com Hems senaste bud för "ett dåligt skämt snarare än en seriös förhandling".
– Under de senaste åren har Com Hem fortsatt att öka avgifterna för sina kunder – och stoppat allt i sin egen ficka. Inte ett öre har alltså gått till produktion av de svenska underhållningsprogram och de svenska sportsändningar som Com Hem/Boxer vill ha av oss. Det här är helt enkelt inte hållbart – och vi accepterar inte det här översitteriet från ett företag som tror att de kan bete sig som en monopolist.

Com Hem vill inte bemöta Discoverys hårda formuleringar.
– Vi är ledsna över det här, vi är ju trots allt deras kunder. Men det är under vår värdighet att kommentera det, så vi avstår, säger presschefen Fredrik Hallstan till TT.

Aftonbladet jublar över kvalsändning
Gårdagens match sändes som sagt gratis på Aftonbladet.se. Tidningens publisher Sofia Olsson Olsén jublar över dealen – och ser den som ett tecken i tiden.
"Det här visar dessutom något mer. Att traditionell tv förlorar allt mer i betydelse. Vi tittar alltmer på tv genom våra datorer och internet är nu svenska folkets huvudsakliga nyhetskälla, före TV. Aftonbladet når över 3,5 miljoner dagliga unika läsare och användare så vi är helt enkelt en perfekt partner" skriver hon i en krönika.

Ekots förklaring till Kristersson-haveriet
I fredags publicerade SR Ekot en artikel och punktlista där Ulf Kristerssons (M) karriär definieras av hans misslyckanden. Publiceringen fick hård kritik och togs bort, vilket Resumé rapporterade i fredags. Sveriges Radios opartiskhet ifrågasattes av många. Därför har Ekot lagt ut en utförlig förklaring av vad som skedde.

"En reporter fick i uppdrag att göra en faktagenomgång av blåsväder den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson varit i genom åren. Utkastet var ofärdigt och borde inte ha publicerats. Det borde aldrig ha lagts ut på det sättet, inte med det urvalet och de formuleringarna. Det presenterades senare felaktigt på hemsidan som en politisk bakgrund. Normalt har vi en diskussion mellan redaktör, reporter och andra inblandade i flera steg när vi jobbar med en planerad publicering men här var det något som brast" skriver Ekots ansvarige utgivare Olle Zachrison och publiceringschef Klas Wolf-Watz.

Thomas Mattsson om tv-kanalernas morgonfight
Förra veckan sjösatte SVT sitt nya morgonformat "Morgonstudion". Hur gick fighten mot TV4:s flaggskepp Nyhetsmorgon? Jo, TV4 behöll ledartröjan i kampen om tittarna, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg.
"Ändå tror jag SVT är nöjda. I linjär-tv har "Morgonstudion" lika många eller fler tittare än sin föregångare, och antalet strömstarter i SVT Play är dubbelt så många och vissa dagar tre gånger så många jämfört med "Gomorron" skriver han.

Tv-profilen Johan Viktor är död
Johan Viktor som är känd från tv-programmet "Stoppa tjuven" har gått bort, 50 år gammal. Han somnade in efter en tids sjukdom i lördags morse.
– Vi fick en extra månad tillsammans. Den var helt underbar och det var då vi gifte oss, berättar hans fru Charlotta Viktor för Expressen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.