Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Raseri på Sydsvenskan

Publicerad: 24 november 2011, 08:14

Andreas Ekström

Foto: Pontus Tideman

Resume.se:s uppgifter om fallskärmsavtalet till Sydsvenskans tidigare vd Johan Ståhl har väckt arga känslor bland tidningens medarbetare. På Twitter har det haglat arga kommentarer. Samtidigt har Johan Ståhl gått ut och dementerat uppgifterna att bonusavtalet bygger på ett skrivfel.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJonas BonnierAndreas EkströmJohan Ståhl

En av de som varit hårdast i kritiken på Twitter, efter Resume.se:s avslöjande, är reportern Andreas Ekström.  När Resume.se når honom för en kommentar hänvisar han till sina tweets. Där skriver han bland annat:

” Jag utgår från att Jonas Bonnier betalar den här bonusen till Johan Ståhl med sin privata förmögenhet” , ” En sak jag gillar med Jonas Bonnier är att han tål att man säger emot. Precis som Gunilla Herlitz. Glad att hon river i detta nu.” ”Jag undrar om koncernledningen på djupet förstår vad detta gör med arbetsmoralen.”

Det här är dock bara ett litet urval av de tweets som Andreas Ekström skrivit i går kväll.  Även fler anställda på Sydsvenskan har twittrat om Resume.se:s uppgifter.

”I protest tänker jag inte använda post its sparsamt idag” skriver reportern Maggie Strömberg. ” ”Känner som ett långvarigt fotbollsfan t en klubb som köpts av oligark”, skriver Niklas Orrenius.

Andreas Ekström har redan aviserat att han tänker ta kontakt med Jonas Bonnier för att framföra sin kritik.

– Absolut, och som jag skrev på Twitter: En grej jag gillar med honom är att han tål att man säger emot. Håller tummarna för att det finns mer information, som inte är känd nu, och som kan förklara det här lite mer, skriver Andreas Ekström i ett mejl till Resume.se.

Samtidigt har Johan Ståhl i en intervju med Sydsvenskan dementerat uppgifterna att bonusavtalet bygger på ett skrivfel.

– Jag har ingen aning om var det kommer ifrån. Jag har haft ett traditionellt    bonussystem som gäller för alla vd:ar inom Bonnier. Det följer Bonniers    policy och bygger på vinst i bolaget, inget annat. Och det har inte handlat    om några stora summor eftersom vi inte gått med vinst så många år, säger Johan Ståhl till Sydsvenskan.

Han uppger att avtalet bestod av tre delar: en arbetsbefriad uppsägningstid på sex månader, ett avgångsvederlag på 24 månader och ytterligare sju arbetsbefriade månader med lön eftersom han slutat i förtid.

Sydsvenskan: Hur kommer det sig att du fick avgångsvederlag om du sade upp dig själv?
– Det är inte jag som är ansvarig för det, utan Bonnier. Det var en del av    uppgörelsen när jag sade att jag ville sluta. De tyckte väl att jag hade    gjort ett bra jobb. Men vill någon påstå att jag fått sparken är det upp    till dem. Jag har lämnat Sydsvenskan bakom mig, säger Johan Ståhl.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.