Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rasistisk hatkampanj mot F1-mästaren

Publicerad: 3 november 2008, 07:26

Innan Lewis Hamilton körde hem världsmästartiteln i Formel 1 utsattes han för en rasistisk hatkampanj på en spansk sajt. Bakom sajten fanns reklambyrån TBWA:s spanska kontor.


Lewis Hamilton, Formel 1-världsmästare.

När Lewis Hamilton körde in sin McLaren-bil på femte plats i formel 1-tävlingen i Sao i helgen innebar det att han blev den yngste världsmästaren genom tiderna.

Men inför helgens tävling var Lewis utsatt för en intensiv hatkampanj i Spanien. Anledningen till hatet är att Hamilton har konkurrerat ut den spanske hjälten Fernando Alonso från McLaren-stallet.

För att dra intresse till sig har TBWA i Spanien startat en webbsajt, pinchalaruedadehamilton.com, där man kan punktera Hamiltons bil med virtuella spikar.

Enligt TBWA har sajten haft en halv miljon besökare.

Det är i sajtens forum som de grova rasistiska påhoppen förekommit. Hela sajten är nu nedstängd.

En talesman för TBWA:s huvudkontor i New York kunde inte förklara för Guardian varför deras spanska byrå drev en sån här sajt.

– Det är olyckligt vad som har postats och det är därför som sajten tagits ned. Ursäkter till Hamilton ska komma från det spanska kontoret.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.