Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Råttzilla” gnagde sig in hos stjärnreportern

Publicerad: 26 mars 2014, 07:00

Råttzilla gnagde sig in hos Erik Korsås, SVT fejkade scen i Jills veranda.

Foto: Skärmdump Aftonbladet och SVT.

Jättegnagaren ”Råttzilla” tog sig in i lägenheten hos Erik Korsås, vinnare av Stora Journalistpriset 2001. Facebook köper Oculus, SVT fejkade hyllad scen i Jills veranda och nya deltagarna i Stjärnorna på Slottet har presenterats. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Stjärnreporterns kamp mot Råttzilla
Den 39,5 centimeter långa jätteråttan gnagde sig in genom betongen i Stora Journalistpriset-vinnaren Erik Korsås lägenhet i Solna. Nyheten om ”Råttzilla” som sedan fångades i en fälla och dog var en av de mest delade i går kväll. Den här gången var det alltså inte Erik Korsås som gjorde grävjobbet – utan ”Råttzilla” som gnagde fram ett hål in i köket. Erik Korsås vann Stora Journalistpriset 2001 med Richard Aschberg på Aftonbladet.

SVT:s fejk i ”Jills veranda”

Aftonbladet skriver att SVT fejkade det hyllade mötet mellan hemlöse Doug Seegers och Jill Johnson och Magnus Carlsson i populäraprogrammet ”Jills veranda”.
– Det är dramaturgi, säger producenten Agnes-Lo Åkerlind om den fejkade scenen.

Facebook köper Oculus
Det är jätteaffären alla i branschen snackar om nu på morgonen. Facebook köper virtual reality-prylen Oculus Rift för två miljarder dollar. Mer om detta går att läsa på Resume.se under dagen.  

Försvarar Albrechts jätteersättning
Kinneviks vd Mia Brunell Livfors försvarar den skyhöga ersättningen till Millicoms vd Hans-Holger Albrecht på 54 miljoner kronor. Brunell-Livfors menar att summan är befogad efetrsom Albrecht är "av internationell toppklass" och för att Millicom är ett "internationellt bolag". Det skriver hon i ett mejl till DI.

Helena Bergström i ”Stjärnorna på slottet”
Skådespelarna Helena Bergström, Rikard Wolff, Harriet Andersson, Örjan Ramberg och komikern Özz Nûjen kommer delta i nästa säsong av "Stjärnorna på slottet", skriver Aftonbladet. Enligt SVT har Helena Bergström själv varit drivande i årets urval.

Sandra Beijer i rampljuset
Det är dags för tidigare copywritern, numera bloggaren och författaren Sandra Beijers boksläpp, som Resumé tidigare berättat om. Nu skriver TT om debutromanen "Det handlar om dig".
– Jag är ohälsosamt svag för tonårskärlek. Det finns något så fint i den världen där allt upplevs för första gången, säger Sandra Beijer till TT.

Lättklädd VM-trailer kritiseras
Den officiella reklamtrailern för damernas U18-VM i hockey i Ungern får kritik från svenskt håll. I filmen syns en en ung lättklädd kvinna som sminkar sig innan hon förvandlas till hockeyspelare.
"Det skickar enligt mig helt fel signaler", skriver Erika Holst på svenska hockeyförbundet till SVT.

Hon blir ny Hollywood-fru

Åsa Vesterlund är klar för nästa säsong av "Svenska Hollywoodfruar" i TV3, enligt Aftonbladet. Efter "Svenska New York-fruar" låg hon i skilsmässa med sin man. Nu försöker de igen, i Los Angeles.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.