Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Räv ska skapa uppmärksamhet

Publicerad: 28 april 2009, 08:47

Situation Sthlm har i samarbete med Stockholm Konst utformat en ny kampanj.  Med en bronsfärgad, hemlös rävskulptur hoppas de på att väcka stockholmarnas uppmärksamhet kring den offentliga konsten.


Ämnen i artikeln:

Situation Stockholm

Stockholmarna får rösta om var Laura Fords rävskulptur ska stå.

Stockholm konst, som ansvarar för all offentlig konst runt om i Stockholm, står tillsammans med Situation Sthlm bakom lanseringen av rävskulpturen.

Stockholmarna kan från och med imorgon rösta på var de tycker att rävskulpturen ska placeras.  Röstningen sker på Situation Sthlm:s hemsida och pågår till den 18 maj.
- Vi hoppas på att kunna uppmärksamma stockholmarna om att den konst som vi jobbar med faktiskt är deras egen, säger Annika Hansson Wretman, kommunikationsansvarig på Stockholms konst och Liljevalchs konsthall.

Skulpturen är gjord av den brittiska skulptören Laura Ford.
De som vill vara med och rösta på var det offentliga verket ska placeras kan välja mellan tre centrala platser i Stockholms innerstad, S:t Eriksplan, Slussen eller Drottninggatan.
- Vi hade givetvis kunnat ta vilken plats som helst i Stockholm, men eftersom platserna i innerstan så tydligt speglar det ekonomiska välståndet och den sociala misären så nära varandra, tycker vi att det var rätt ställe att placera den på, säger Annika Hansson Wretman.

Varför valde ni just en rävskulptur?
- Vi föll helt enkelt för räven som skyddar sin lilla unge och vi tänkte att stockholmarna också kommer att göra det.

Stockholm konst är väldigt glada och tacksamma för samarbetet med Situation Sthlm och deras förhoppning är också att rävskulpturen i framtiden kommer att fungera som en  mötesplats.
- Vi hoppas på att ha verket på plats innan sommaren, säger Annika Hansson Wretman.

Emelie Kalén

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Situation Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.