Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rea i Riga för MTG

Publicerad: 11 januari 2012, 13:02

MTG-bossen Hans-Holger Albrecht köpte LNT till reapris.

Foto: Stefan Borgius.

MTG köpte det lettiska tv-bolaget LNT för långt under 100 miljoner kronor. Men kanalen går med förlust och marknaden är stentuff.


Ämnen i artikeln:

MTG

I veckan kommunicerade MTG två nyheter om sin satsning på tv i de forna öststaterna, en väldigt stor och en mycket liten:

# MTG skriver av tre miljarder kronor i goodwill på det feltajmade köpet av den bulgariska kanalen Nova 2008 för den chockhöga summa sex miljarder. Eftersom de första tre miljarderna skrevs bort redan för två år sedan är nu hela tokaffären sonad.

# MTG köper det lettiska tv-bolaget LNT som är näst största kommersiella aktör inom fri-tv med tre kanaler, varav en ryskspråkig.

Men LNT är ändå en liten aktör som under årets första nio månader bara omsatte 60 miljoner kronor och gick med förlust. Den lettiska reklammarknaden är i botten efter landets tuffa sparåtgärder.

Den här gången tar MTG ingen större risk. Enligt Resume.se:s källor landade prislappen på 70-80 miljoner kronor. Säljare var bolaget NNM som ägs av ett antal privatpersoner.

MTG driver redan TV3, 3+ och TV6 i Lettland och avser att driva kanalerna vidare som komplement till sina egna fri-tv-kanaler.

”MTG kommenterar varken pris eller hur stor vår samlade marknadsandel är”, meddelar koncernens nye presschef Per Lorentz i ett mail.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.