Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Readly hämtar internationell säljare från Bonnier

Publicerad: 13 januari 2014, 09:14

Readly International har värvat Joakim Bergman till en nyinrättat befattning som försäljningschef för Europa och Asien. Hans jobb blir att hjälpa till med att driva den fortsatta internationella expansionen efter USA och Storbritannien.


Ämnen i artikeln:

Readly

Joakim Bergman kommer närmast från ett jobb som Sales Director Asia Pacific för Mag+ och International Licensing Manager Asia & The Middle East för Bonnier International Magazines AB, som han lämnade i våras.

Han har mer än tio års erfarenhet från Bonnier-koncernen och har tidigare bland annat arbetat som vd för dotterbolaget Producenterna, som marknadschef för Veckans Affärer och som marknadschef för radiokanalen Mix Megapol.

– Papperstidningarnas betydelse har minskat under flera års tid. Samtidigt har det digitala utbudet drunknat i populära men väldigt breda tjänster som iTunes, Google Play och Windows Store. Readly löser den knuten och skapar läslust och ett enkelt och överskådlig sätt att läsa tidningar. Det ska bli väldigt spännande att vara med och fortsätta ta Readly ut i världen, säger Joakim Bergman i ett pressmeddelande.

Joakim Bergman tillträdde sitt nya jobb på Readly International förra veckan och hans uppgift blir att hjälpa till med att driva internationaliseringen av den svenska digitala tidskriftstjänsten vidare efter USA och Storbritannien.

Readly finns sedan i november i USA och kommer att lanseras i Storbritannien under våren. Som VD har Readly rekryterat Ranj Begley, som även hon började arbeta för Readly denna vecka och som tar med sig en lång erfarenhet från den brittiska förlagsbranschen. Nu senast som client services director inom Dovetail Services.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.