Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Readly lanserar exklusivt originalinnehåll i Sverige

Publicerad: 24 september 2018, 14:27

Nu kommer svenska titlar att publicera innehåll exklusivt via Readly. Detta som en del i prenumerationstjänsten satsning på digitala magasins originalinnehåll.


Ämnen i artikeln:

Readly

Svenska magasinstjänsten Readly tog nyligen in 100 miljoner kronor och rullar nu ut en satsning på originalinnehåll. Först ut är magasinen Auto Motor & Sport Special, IDG-magasinet M3 och Racestripe. Readly Exlusive, som erbjudandet heter, är ett nytt sätt att samarbeta med förlagen och utveckla sitt utbud.

Tanken med den nya samarbetsformen är att Readly får exklusivt innehåll samtidigt som förlagen tillhandahåller en plattform med insikter om läsarbeteende och en bredare läsarkrets.

Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport, säger i ett pressmeddelande:

– Det är extremt kul och spännande att på ett enkelt och snabbt sätt kunna skapa unika tidningar. Vi sitter på en skatt som vi äntligen har hittat ett bra sätt att använda oss av. Med Readly kan vi skapa tidningar som inte skulle bära sig i den tryckta världen men som vi vet uppskattas av våra läsare, som vårt specialnummer om svenska Koenigsegg. Som utgivare lär vi oss dessutom mycket om våra läsare och har möjlighet att skapa mervärde genom att länka till aktuellt innehåll.

Readly Exclusive beta-lanserades tidigare under 2017 på den tyska marknaden. Först ut var en digitalt specialutgåva av magasinet Computer Bild från Tysklands största förlag Axel Springer. Den digitala specialutgåvan blev enligt Readly är ett av de mest lästa numren av magasinet i tjänsten någonsin.

Readly har tagit in kapital i flera vändor och går in hårt för att växa både lokalt och internationellt inför en eventuell börsnotering. Bolaget har alltjämt haft svårt att nå lönsamhet sedan starten och levererade förra året en förlust på 69 miljoner kronor med en omsättning på 133 miljoner kronor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.