Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Readly tar hem tyskt storavtal

Publicerad: 1 juli 2015, 11:55

Readly hoppas locka tyskarna.

Readly tecknade nyligen ett samarbetsavtal med Telia om att erbjudas till deras kunder. Nu har de också gjort klart med den tyska operatören Deutsche Telekom, vilket ger tillgång till 39 miljoner potentiella kunder.


Ämnen i artikeln:

Readly

Svenska Readly erbjuder magasin och tidningar i digitalt format för 99 kronor i månaden. Bolaget har kallat sig ett "Spotify för magasin" men tjänsten har hittills haft svårt att lyfta. Hittills har det gått med över 100 miljoner kronor i förlust, enligt DI.

Men lösningen verkar nu stavas samarbeten med mobiloperatörer. Nyligen presenterade Readly ett tvåårigt avtal med Telia, där operatören kan erbjuda ett tre månaders provabonnemang till sina kunder. I dag berättar de också att de slutit en liknande deal med Deutsche Telekom.

– För Readly är det här samarbetsavtalet ett väldigt viktigt genombrott, inte bara för vårt tyska kontor som öppnade bara för åtta månader sedan och som nu får direkt tillgång till 39 miljoner potentiella kunder, utan för hela Readly. Vi är alla väldigt stolta och möjligheterna som öppnar sig för oss nu är enorma, säger vd Per Hellberg i ett pressmeddelande.

Till en början gäller avtalet i Tyskland med 39 miljoner abonnenter som kan bearbetas. På sikt kan det utvecklas till fler länder, enligt Readly. Totalt har Deutsche Telekom 151 miljoner mobilkunder i 50 länder.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.