Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Redaktionsledningen lämnar Älskade Hem

Publicerad: 25 juni 2014, 08:23

Chefredaktören Lina Hansson och redaktören Jin Lavesson har sagt upp sig från Plaza Publishing Groups inredningsmagasin. Totalt har fyra medarbetare lämnat tidningen den senaste tiden.


Redaktionsledningens tidigare frontfigurer bekräftar uppgifterna till Resumé.

Lina Hansson arbetar nu med att producera den digitala kommunikationen på Lexington Company, med ansvar för webb och sociala medier.

– Det är en sorg att inte längre arbeta med Älskade Hem, men Lexington har blivit en ny passion. Jag får vara kreativ inom såväl foto, text och layout, samtidigt som jag får kicken av att följa hur det konverterar. Så det kunde inte ha blivit bättre och det är nog bra att Älskade Hems redaktion får byggas upp från grunden. Åren där har varit fantastiska och jag vet att tidningen kommer gå lika bra framöver, säger Lina Hansson till Resumé och fortsätter:

– Vi var ett team som älskade att jobba tillsammans. Som verkligen brann för varje detalj i den väldigt hjärtliga tidningen Älskade Hem och hade en fantastisk närhet till läsarna. Vi lyckades stiga 10% i TS under mitt första år som chefredaktör och det senaste året höll vi oss kvar på -0,7% när många konkurrenter tappade dubbelsiffrigt. Och allt gjordes tack vare den fantastiska redaktionen och den nära dialog vi har med läsarna. Efter sex år blev jag allt mer sugen på att sätta tänderna i digitala utmaningar, men stannade kvar eftersom jag inte kunde skiljas från tidningen eller min redaktion, så när Jin började få samma tankar blev det naturligt att vi tog steget rätt så nära i tid. Det blir nog ofta så när man jobbar så tätt som vi har gjort.

Redaktören Jin Lavesson har börjat frilansa efter avhoppet från Älskade Hem.

– Det stämmer. Jag kände att jag var redo för att gå vidare. Det ligger inga skandaler bakom att jag valde att säga upp mig. Jag kände helt enkelt att jag ville göra något annat, säger hon till Resumé.

Totalt har fyra medarbetare lämnat Älskade Hem, förutom Lina Hansson och Jin Lavesson har två säljare sagt upp sig.

I senaste Orvesto Konsument landade räckvidden på 29 000 läsare för Älskade hem, ett tapp med 3,3 procent jämfört med föregående mätning. Medan upplagan låg på 28 700 i Tidningsstatistiks februari-mätning.


Resumé söker Christopher Östlund vd för Plaza Publishing Group för en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.