Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Redaktörerna lämnar Newsmill – framtiden för sajten oklar

Publicerad: 28 november 2012, 14:46

Sakine Madon.

Foto: Expressen/Cornelia Nordström.

Resumé kan avslöja att både Newsmills redaktionschef Sakine Madon och redaktören Patrik Kronqvist lämnar debattsajten vid årskiftet. Men sajten kommer inte läggas ned. – Vi tittar på en lösning kring hur vi ska ta hand om varumärket Newsmill, säger Helene Liljefors, biträdande förlagschef för Veckans Affärer.


Ämnen i artikeln:

Sakine MadonNewsmill

Newsmill startades 2008 av Expressen-avhopparna PM Nilsson och Leo  Lagercrantz. I slutet av 2010 sålde de Newsmill till Bonnier  Tidskrifter. Leo Lagercrantz slutade då och i augusti i år lämnade även  PM Nilsson, kunde Resumé avslöja. Då gick debattsajten upp i BT-kollegan  Veckans Affärer.

Newsmill har tappat folk efterhand och har uppvisat för dålig lönsamhet.  Sajten tappade en miljon kronor i fjol. Nu kommer nästa bakslag då  Resumé kan avslöja att både Newsmills redaktionschef Sakine Madon och  redaktören Patrik Kronqvist lämnar debattsajten vid årskiftet.

– Så är det. Vi kommer att jobba på andra ställen i vår, säger Sakine Madon till Resumé.

Hon kommer att blir ny politisk redaktör på Norran i Skellefteå.

– Jag kände att vi befinner oss i ett intressant läge i svensk inrikespolitik. Med det nya jobbet hoppas jag få mer tid till att skriva själv.

Sakine Madon kommer att jobba på Newsmill fram till årsskiftet. I februari tillträder hon sin nya tjänst som politisk chefredaktör på Norran. Det innebär även att hon slutar som fristående kolumnist i Expressen.

– Det har varit en fantastisk rolig tid på Newsmill och Expressen. Nu ser jag inte bara fram emot att lära känna en ny region, jag kommer också ha ett större ansvar en tidigare och styra över en hel ledarsida, säger Sakine Madon.

Enligt Helene Liljefors, biträdande förlagschef för Veckans Affärer och  ansvarig för Newsmill, menar att detta inte betyder att Newsmill läggs  ned.

– Vi tittar på en lösning kring hur vi ska ta hand om varumärket Newsmill.  Det finns inget nedläggningsbeslut, så alla sådana uppgifter kan jag  dementera.

Vad säger du om att båda lämnar Newsmill?
– De är duktiga personer båda två, så jag förstår att många vill ha dem. Jag önskar de all lycka.

När kommer det att bli klart med vad som händer med Newsmill?
– Inom de närmsta veckorna skulle jag tro.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Sakine MadonNewsmill

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.