Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Redigerare klippte in sig själv

Publicerad: 21 augusti 2008, 14:19

Resume.se kan avslöja sanningen bakom ”montagemissen” i Sportbladet förra veckan. En redigerare, som jobbade sin sista natt, lurade cheferna och klippte in sig själv. – Jag har ingen kommentar till det, säger redigeraren till Resume.se.


Montagekuppen.

Sportbladets toppnyhet i måndags förra veckan var cyklisten Emma Johanssons silvermedalj i OS. Tidningen rapporterade om bragden på de fem första sidorna. Men på det sista uppslaget har det hänt något märkligt.

Där visas en bild från spurten, där Emma Johansson, förgäves försöker komma ikapp segraren Nicole Cooke. Bilden kommer från Bildbyrån/AFP/AP.

Fokus är på de två cyklisterna. Publiken i bakgrunden är suddig på originalbilden. Men Sportbladet har fått med en jublande glad person i hjälm som inte passar in i sammanhanget.

– Det där var en riktig miss. En gammal bild blev kvar när vi lade in den nya. Tyvärr är det sånt som händer, sa Håkan Andreasson, biträdande sportchef på Aftonbladet, då.

Men i själva verket visar det sig nu att det var en av Sportbladets redigerare, som jobbade sin sista natt på tidningen, som klippte in sig själv. Sedan blåste han cheferna genom att ta bort det i utskriften. På så sätt lyckades han få montagekuppen att slinka igenom.

– Jag har inga kommentarer till det, säger redigeraren till Resume.se.

Montagekuppen ska enligt uppgift ha skapat en upprörd stämning på Sportbladet. Enligt uppgift har tidningen haft ett avtal med redigeraren gällande bilagor, men nu kan det avtalet komma att rivas upp.

– Inga avtal är skrivna, vi får se vad som händer, säger redigeraren till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.