lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Regeringen: Presstödet är ”inte optimalt”

Publicerad: 23 oktober 2014, 06:59

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade budgetproppen.

Foto: Regeringen.

Regeringen anser att presstödet är gammalmodigt, eller "inte optimalt", som det står i budgetpropositionen. Något nytt förslag finns inte, men regeringen lovar återkomma med förslag för att säkra att "vi har ett fungerande presstöd".

Ämnen i artikeln:

RegeringenPresstöd

MH

Magnus Helander


Presstödskommitténs slutbetänkande från 2013 har redan varit ute på remiss och bereds nu inom Regeringskansliet. Men hur det ska påverkas av det nya förutsättningarna för dagspressen framgår inte av budgeten, bara att regeringen tänker lyfta frågan.

Regeringen har vidare lyssnat på remissinstanserna och ändrar ett av målen i mediepolitiken. Målet att motverka skadliga inslag i massmedierna gäller inte längre. Istället formuleras det om till att motverka skadlig mediepåverkan, i enlighet med den promemoria som redan arbetats fram. Syftet är att inrikta sig mot effekterna av medialt innehåll, och inte innehållet i sig.

”Det är regeringens uppfattning att det nu gällande målet att motverka skadliga inslag i massmedierna kan uppfattas som en vilja att påverka ett faktiskt medieinnehåll. Genom att i stället formulera ett mål om att motverka skadlig mediepåverkan betonas att det handlar om att motverka effekterna av ett medialt innehåll, inte innehållet i sig, skriver regeringen i budgetpropositionen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev