Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Regeringen skrotar digitalradio

Publicerad: 24 juni 2015, 06:40

Cilla Benkö är kritisk till att regeringen stoppar DAB.

Foto: Yasmine Winberg.

Beslutet får kritik av Sveriges Radios vd, god reklamtillväxt inom rörligt och mobilt och Filip Hammar visar kalsongerna i Hollywood. Det är något av innehållet i Morognsvepet.


Regeringen stoppar digitalradio
Kulturminister Alice Bah Kuhnke skriver på SvD Brännpunkt  att regeringen inte kommer gå vidare med den planerade övergången till DAB-radio. Orsakerna som anges är flera. Bland annat ser man risker med hur en övergång skulle påverka totalförsvaret och Sveriges katastrofberedskap. Tidigare har bland andra Riksrevisionen uttryckt stark kritik mot DAB och rekommenderat att man har kvar FM-nätet. Sveriges Radios vd Cilla Benkö baklagar att regeringen skrotar DAB..

– Beslutet är olyckligt för den svenska radiopubliken. FM-nätet är fullt samtidigt som publiken önskar fler Sveriges Radio-kanaler, säger hon till Ekot.

Störst reklamtillväxt inom rörlig och mobil internetreklam
Böcker och dagspress har det tuffast och de svenska medie- spel och musikintäkterna väntas växa något mindre än det globala snittet de närmaste fem åren. Intäkterna från underhållnings- och medieindsutrin i Sverige väntas ha en tillväxt på 3,8 procent jämfört med 5,1 procent globalt. Det framgår av rapporten Entertainment & Media Outlook som Dagens Industri har tagit del av.

Google Play Music blir gratis...

IT-jätten ger sig in i striden med Spotify och Apple Music och släpper en annonsfinansierad gratisversion av sin musiktjänst. Beskedet om den nya gratisversionen kommer en vecka innan Apple släpper sin tjänst på riktigt och kampen går med andra ord i in i en ny fas. Det skriver Omni och The Verge.

... Och ny tjänst mjölkar royaltypengar av Spotify
Syftet med tjänsten är få så många spelningar som möjligt för ett specifikt bands låtar. Tjänsten som heter Eternity loopar 30-sekundersegment av en viss låt eftersom det är tidsgränsen för när artisten får betalt. Det är det singelaktuella bandet Ohm And Sport som ligger bakom den kontroversiell tjänsten, skriver Omni.

Fotograf ger Taylor Swift svar på tal

Taylor Swift har nyligen kritiserat Apple för dåliga ekonomiska villkor. Nu får hon mothugg av fotografer som går hårt åt Swift för hur hon behandlar fotografer under sina konserter. Den engelska fotografen Jason Seldon har publicerat ett öppet brev med frågor och visar upp det kontrakt där det bland annat står att alla bilderna fritt skall få användas av Taylor Swift. Det skriver Fotosidan.

Filip Hammar gör Hollywooddebut i tennisfilm
Filmen är en fakedokumentär om tennisvärlden och Filip Hammar spelar en svensk programledare, som intervjuar tennisstjärnan Aaron Williams (Andy Samberg), som precis släppt ett kalsongmärke. Svensken uppträder i enbart kalsongerna. Det skriver TV-dags.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.