Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Regeringen utreder Public Service

Publicerad: 20 juni 2013, 08:10

Hur påverkar Public Service-verksamheter mediemarknaden? Det ska regeringen ta reda på genom en ny utredning. Detta enligt Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Public Serviceutredningen

Med den nya utredningen vill regeringen ta reda på om Public service-företagens verksamhet påverkar den svenska mediemarknaden och konkurrensen inom den. Tidningsföreträdare har bland annat hävdat att Public Service på webben försämrar tidningarnas ekonomiska möjligheter.

– Vi avser att ge Myndigheten för radio och tv ett speciellt uppdrag från hösten att också granska i vilken mån som bolagens verksamhet är marknadspåverkande och i så fall hur, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth till SR.

Förslaget om utredningen finns med i den proposition som regeringen lägger fram i dag om inriktning, ekonomi och framtid för perioden 2014 till 2020 för Public service-bolagen Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Public Serviceutredningen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.