Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Regissör kräver förändring efter Guldbagge-skämten

Publicerad: 27 januari 2014, 14:33

Sissela Kyles Guldgbaggemanus har fått stark kritik

Foto: SVTPlay

Regissören Mani Maserrat kräver i ett brev till flera ministrar och Filminstitutet att det tas krafttag för att lyfta människor med invandrarbakgrund inom kultur och politik. En sådan person hade exempelvis aldrig godkänt manuset till filmgalan, menar Maserrat.


Ämnen i artikeln:

Guldbaggegalan

Filmregissörer Mani Maserrat kräver nu förändringar inom svenskt kulturliv i ett brev till Filminstitutets Anna Serner, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och statsminister Fredrik Reinfeldt. Det rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

Brevet är daterat dagen efter Guldbaggegalan och Mani Maserrat skriver att Sissela Kyle drog ett flertal skämt om Özz Nujens, Marika Carlssons och Kodjo Akolors hudfärg och bakgrund.

Han menar att om producenten eller den ansvarige utgivaren haft invandrarbakgrund hade skämten aldrig släppts igenom.

Enligt Mani Maserrat är det ett problem att det knappt finns några producenter, beslutsfattare eller högt uppsatt chefer inom filmsverige med invandrarbakgrund. Undantaget är Baker Karim som blev filmkonsulent hösten 2013.

"Vi måste börja jobba med mångfaldsfrågorna idag. Inte imorgon, IDAG. Vi måste få in människor som representerar hela Sverige på höga positioner inom kultur/Näringslivet och Politiken", skriver Mani Maserrat i sitt brev.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Guldbaggegalan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.