lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Regissören Filip Nilsson om Håkan Hellströms skruvade fotbollsdrama

Publicerad: 17 maj 2023, 09:04

”Vem vill vara din vän när du tappat glansen” är en 12 minuter lång kortfilm där Håkan Hellström spelar fotbollstränare till ett gäng förlorare.

Foto: Kampanjbild

I kortfilmen ”Vem vill vara din vän när du tappat glansen” spelar Håkan Hellström tränare till Mezzi, Zlaatan, Ronaldå och två Bæckhams."Han har pushat oss att våga göra en film som ingen artist av hans storlek skulle våga göra".

Ämnen i artikeln:

Håkan HellströmFilip NilssonLionel MessiZlatan IbrahimovićCristiano RonaldoDavid BeckhamFilmKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


En tolv minuter lång fotbollsfilm där ett lag bestående av lookalikes till välkända fotbollsspelare coachas av Håkan Hellström. Allt till tonerna av fem nya låtar från artisten. Det är så Sveriges största artist vill skapa intresse för den nya skivan "Poetiska försök" som lanserades den 28 april.

Det är tydligt att Håkan Hellström och regissören Filip Nilsson ville skapa en annan typ av berättelse med kortfilmen "Vem vill vara din vän när du har tappat glansen", som släpptes på Tiktok och Youtube sent på tisdagskvällen.

Regissören, som gjort flera uppmärksammade reklamfilmer för bland annat Volvo Cars, Posten, Lunar Bank, Generation och H&M, drev Folke Film under tio år fram till 2017. För tre år sedan regisserade han musikvideon till "Alla drömmar är redan uppfyllda" där Håkan Hellström har en trumduell med en näsapa under skenet från strålkastarna på Ullevi.

– Vi hittade varandra i den processen. När Håkan eventuellt ville göra något för sin nya skiva var vi snabbt överens om att vi ville bort från den klassiska musikvideon. Jag visste att Håkan ville göra något med fotboll och jag har alltid varit fascinerad av look a likes som yrke. En idé föddes om att Håkan skulle vara coach för världens bästa fotbollspelare, säger Filip Nilsson till Resumé.

Titeln till kortfilmen är hämtat från en av låtarna på den nya plattan och fotbollsmatchen, som består av både lidande och glädje, är tänkt att fungera som en metafor för livet.

Vi ser Håkan Hellström i rollen som tränare för ett fotbollslag bestående av lookalikes till välkända fotbollsspelare, Lionel Messi (Mezzi), Zlatan Ibrahimovic (Zlaatan), Cristiano Ronaldo (Ronaldå) samt två David Beckham (Bæckham). Laget bär namnet ”FK Poetiska”

Tittarna får följa fotbollslaget inför säsongen sista match, där de förlorar. ”En tuff match, där du kan känna dig ensam och övergiven när du har passerat din topp”, som det beskrivs i pressmeddelandet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

I castingprocessen ville Håkan Hellström och Filip Nilsson bara ha med lookalikes till spelare som även personer som inte fotbollsintresserade känner till. Skådespelarna hittades i Tyskland, England och Spanien. Regissören är väldigt imponerad över artistens skådespelarinsats och tror att fansen kan vänta sig fler projekt framöver eftersom Håkan Hellström har ett stort intresse för rörlig bild.

– Alla som sett Håkan spela live vet vilken otroliga utstrålning han har. Jag var övertygad om att han hade mycket att ge framför kameran. Samtidigt var vi noga med att hitta en balans. Han var mycket lyhörd och tonsäker. Vi tyckte det var extra kul att låta hans karaktär vara lite oberäknelig.

Vilka idéer tillförde han under processen?
Att Håkan Hellström gör en sportmusikal, finns ens den genren? vore helt omöjligt utan Håkans enorma entusiasm inför det här projektet. Han har pushat oss att våga göra en film som ingen artist av hans storlek skulle våga göra.

Credits

Produktionsbolag: PINE Executive

Editor: FIlip Nilsson

Producer: Adam Holmström

MGMT Håkan Hellström: Joel Borg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev