Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reinfeldt gör som Borg – ger kärleksbesked till Niklas Svensson

Publicerad: 23 februari 2015, 09:59

Fredrik Reinfeldt, Niklas Svensson och Roberta Alenius.

Förra veckan ringde förra finansministern Anders Borg upp Expressens Niklas Svensson för att berätta om sin relation med Dominika Peczynski. Nu väljer förra statsministern Fredrik Reinfeldt samma strategi – i ett sms till Expressens stjärnreporter berättar han om sin relation till den förre presschefen Roberta Alenius.


Ämnen i artikeln:

Roberta AleniusFredrik ReinfeldtExpressenModeraternaNiklas Svensson

Det har spekulerats kring romantiska kopplingar mellan Moderaternas tidigare toppkommunikatör Roberta Alenius och Fredrik Reinfeldt i flera år.

Nu väljer den förra statsministern att bekräfta relationen. I ett sms till Expressens stjärnreporter Niklas Svensson.

"Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna.", skriver Fredrik Reinfeldt

Så sent som i förra veckan kontaktade Anders Borg Expressens Niklas Svensson för att gå ut med sin relation med pr-konsulten Dominika Peczynski. Ett sätt att ge sin version före Hänt Extras publicering.

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius befinner sig just nu på semester tillsammans i Alperna. De båda arbetade nära varandra i regeringskansliet under åtta år. De båda lämnade politiken kort efter valet och i förra månaden blev statsministerns tidigare presschef styrelsesuppleant i Fredrik Reinfeldts nystartade bolag.

– Min första reaktion var att svara på det med orden: "Önskar er båda allt gott." Sedan larmade jag chefen Fredrik Sjöshult, säger Niklas Svensson till Resumé.


Ryktet har florerat under en längre tid. Varför tror du han vill gå ut i media just nu?
– Jag gissar att det vuxit fram under en tid. Möjligen blev de inspirerade av Anders Borg och Dominika Peczynski förra veckan.  Det här är andra gången på bara en vecka efter Anders Borg.

Varför tror du att de hör av sig till dig?
– Jag tror och hoppas att det beror på att dom har förtroende för Expressen och för mig som reporter. Jag har ju intervjuat både Borg och Reinfeldt många, många gånger genom åren.


Roberta Alenius gjorde sig känd som en av Fredrik Reinfeldts mäktigaste medarbetare i regeringskansliet. I november 2013 råkade hon ut för en kontrovers. Då avslöjade Sveriges Radios program "Medierna" att den dåvarande presschefen under ett telefonsamtal med Ekots inrikespolitiske chef Fredrik Furtenbach sagt att hon "skära ballarna av Radiotjänst" och "mörda någon på Radiotjänst".

– Jag borde inte ha sagt så, sade Roberta Alenius i intervju med Dagens industri i januari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.