Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reinfeldt med i succéförfattarens nya bok

Publicerad: 4 juli 2013, 07:03

Foto: Åsa Örtengren

Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har sålts i fem miljoner exemplar och översatts till 35 språk. Uppföljaren har dröjt fyra år, men släpps nu i september.


Ämnen i artikeln:

Niclas LövkvistAgency

Jonas Jonasson firade sin kommande bok på Kallis nära Almedalen och  kunde inte låta bli att avslöja för Expressens "Bekantas bekanta" att  statsminister Fredrik Reinfeldt finns med i den nya boken.
– När jag i dag hade rättat tre kinesiska tecken var den helt klar, säger han till Expressen.

Hans  debut Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har redan  sålts i fem miljoner exemplar och översatts till 35 språk. Hans andra  bok kommer i september.

Hundraåringen Allan Larsson finns inte med i handlingen, utan allt kretsar kring en svart sydafrikansk kvinna.
–  Men i övrigt är sig allt likt. Osannolika men fullt möjliga möten,  samhällssatiren och glimten i ögat. En annan likhet är att man tycker om  huvudkaraktären, säger Jonas Jonasson.

Både statsminister Fredrik Reinfeldt och kung Carl Gustaf finns med i historien, men Jonas Jonasson vill inte avslöja hur.
– Men jag sparkar inte på Reinfelt, säger han.

Redan  nu står det klart att den nya boken ska översättas för flera länder och  deadline var just onsdag denna vecka – det vill säga så att  förlagen hinner med höstutgivningen.

Jonas Jonasson bor på Gotland och träffade Agencys vd Niclas Lövkvist på Kallis, vilka sköter lanseringen av boken.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Niclas LövkvistAgency

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.