Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reinfeldts attack mot DN

Publicerad: 15 februari 2011, 14:03

Via ett pressmeddelande klockan 15.00 kritiserar statsminister Fredrik Reinfeldt DN: s artiklar de senaste dagarna "Exempelvis saknar rubrikerna stöd i de intervjuer som genomförts", skriver regeringskansliet enligt Expressen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterFredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt riktar skarp kritik mot DN. Foto: Stefan Borgius.

I ett pressmeddelande som Expressen tagit del av kritiserar statsrådsberedningen DN: s artiklar kring bostadsfrågan de senaste dagarna. Här är ett utdrag ur pressmeddelandet:

"De senaste två dagarna har det i dagspress förekommit artiklar som ger intrycket av att statsminister Fredrik Reinfeldt uttalat sig emot hyresrätten som boendeform i Stockholms innerstad. Det är en felaktig bild, tvärtom stödjer statsministern behovet av en bättre fungerande hyresmarknad. Exempelvis saknar rubrikerna stöd i de intervjuer som genomförts och statsminister Fredrik Reinfeldt tillskrivs åsikter som inte framförts."

Fredrik Reinfeldts presssekreterare spelade in intervjuerna och statsrådsberedningen har nu beslutat att offentligöra ljudfilerna.

"För att möjliggöra för människor att själva bilda sig en uppfattning om vad som sades vid de två intervjutillfällena ligger nu ljudfilerna här.", skriver man i pressmeddelandet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.