Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reinfeldts stab förnekar Schulmans uppgifter

Publicerad: 9 mars 2011, 12:27

Statsminister Fredrik Reinfeldt tackade nej till medverkan i Schulman Show på Aftonbladet.se. Enligt bröderna Schulman berodde det på att Alex Schulman är medlem i Socialdemokraterna. – Vi tackade nej på grund av tidsbrist, inget annat, säger Roberta Alenius, presschef hos Fredrik Reinfeldt.


Ämnen i artikeln:

Roberta AleniusSchulman Show

Alex Schulman och Fredrik Reinfeldt. Foto: Resumé.

Både Alex Schulman, programledare för Schulman Show och brodern Calle, producent för programmet hävdar att Reinfeldt tackade nej till Schulman Show på grund av att Alex Schulman är socialdemokrat.

– Fredrik Reinfeldt har under vintern ställt sig positiv till att vara med i Schulman Show, det skulle bara hittas en tid, men så fick han veta att jag gått med i socialdemokraterna och då tackade han nej. "Reinfeldt vill bara medverka i oberoende medier och det är inte Schulman Show eftersom Alex Schulman är socialdemokrat", sa pressekreteraren, skriver Alex Schulman i sin blogg.

Bröderna Schulman har fortsatt att twittra och raljera över det, och senast i dag skriver Alex Schulman på Twitter:

”Reinfeldt ställer in sin debatt i Riksdagen idag. Han har fått nys om att det finns politiker där som inte delar hans åsikter”.

Roberta Alenius, presschef hos Fredrik Reinfeldt har dock en helt annan version.

– Vi tackade nej på grund av tidsbrist, inget annat. Schulman Show har inkommit med förfrågningar vid flera tillfällen tidigare – även innan Alex Schulman kom ut som socialdemokrat – och även då tackade vi nej på grund av tidsbrist.

Så det är inget problem för statsministern att intervjuas av medlemmar i Socialdemokraterna?
– Det beror väl på, men i det här fallet handlade det som sagt om tidsbrist. Fredrik har ett mycket pressat schema.

Calle Schulman:

– Roberta menar nog inte att ljuga, men jag är rädd att hon inte är riktigt uppdaterad. Hennes kollega Markus Friberg sa ordagrant till min researcher Linnea Lundkvist att det blir svårt "…sen har Alex Schulman gått ut med att han är socialdemokrat."

– Jag slogs både av det orimliga i att tacka nej av en sådan märklig anledning och av det märkliga i uttrycket "komma ut" som att det är någon form av skam, säger Calle Shulman och fortsätter:

– Fredrik Reinfeldt är såklart välkommen som gäst precis när han vill. Då kan han bevisa att han är en större man än att hålla på att luska i vad programledare har för politiska åsikter rent privat.

UPPDATERAT: Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg, medger för Nyheter24, att Alex Schulmans politiska åsikter spelat in i beslutet.

– Vårt skäl att tacka nej är att Fredrik inte har möjlighet tidsmässigt. Jag tror inte att det kommer bli lättare framöver att hitta en tid. Det är klart att vi föredrar oberoende media när vi tackar ja till intervjuer, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är inte så vanligt att journalister går ut och deklarerar partiuppfattning, och det finns ju skäl till det.

Samtalet – enligt Calle Schulman

Enligt Calle Schulman är detta en återgivning av telefonsamtalet med pressekreteraren Markus Friberg:
M: Hej, det är Markus Friberg, pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt.
L: Förlåt nu hörde jag inte vem det var...
M: Jag heter Markus Friberg och är pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt. Jag har ju fått flera förfrågningar av er. Ni vill ha Fredrik som gäst i Schulman show.
L: Ja, precis.
M: Tyvärr så måste vi tacka nej. Dels så har Fredrik mycket att göra och sen har Alex Schulman gått ut med att han är socialdemokrat. Då är ni inte oberoende media...
L: Jaha, oj. Vad tråkigt. Det hade verkligen varit kul att ha med Fredrik.
M: Tyvärr...
L: Ok. Tack för att du ringde

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.