Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rejäl upphämtning av MTG

Publicerad: 13 februari 2013, 12:27

MTG har vänt en förslut till vinst, men förlusten 2011 berodde mest på nedskrivningar.


MTG vände en förlust på 727 miljoner kronor 2011, till en vinst på 2,3 miljarder kronor 2012. Men om man tar bort MTGs nedskrivningar av tillgångar på 3, 2 miljarder 2011, ser resultatet inte lika imponerande ut.

Räknar man bort avskrivningarna, som bland annat innefattade goodwill och kvarvarande immateriella tillgångar i det bulgariska bolaget Nova Televizia, så är MTGs resultat i själva verket sämre än förra året.

I MTGs bokslutskommunikè berättas också att bolagets försäljning ökat med 1 procent, att kassaflödet minskat med 200 miljoner och att koncernen minskat sin nettoskuld från 797 miljoner till 1 miljon kronor.

MTGs VD Jørgen Madsen Lindemann skriver i sin kommentar att MTGs investeringar i lösningar för innehåll, teknik, kanaler och tjänster på alla sina marknader, kommer att fortsätta under 2013. Bland annat vill man starta en tredje fritv-kanal i Norge och stärka TV10 i Sverige.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.