Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reklamfilmregissörens kärlekskupp med Reinfeldt

Publicerad: 13 november 2012, 14:25

Både Expressen och Aftonbladet uppmärksammade Gustaf Åkerbloms hälsning till flickvännen. Levererad av Fredrik Reinfeldt.

Gustaf Åkerblom har inte träffat sin flickvän sedan i somras. Inför hennes födelsedag kontaktade han Fredrik Reinfeldts stab för att se i fall de kunde överlämna ett paket. "En skitbra grej", svarade statsministern som i går levererade paketet till flickvännen. I dag får händelsen uppmärksamhet i både Expressen och Aftonbladet. – Det var inte min intention att det skulle bli så här stor uppståndelse. Det var Moderaterna som tog tillfället i akt, säger Gustaf Åkerblom till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtFLX

Gustaf Åkerblom är reklamfilmsregissör på Lillasyster och jobbar bland annat åt Felix Herngrens produktionsbolag FLX. I somras flyttade hans flickvän Sofie Sjölander till Burma för att jobba med bistånd åt en frivilligorganisation.

Månader har gått och Gustaf Åkerblom ville till varje pris lyckas lasta över en present lagom till flickvännens födelsedag. Eftersom telefonsamtal till Sverige bara kan genomföras via den burmesiska regeringens telefoner samtidigt som internet är strikt kontrollerat hade inte Gustaf Åkerblom så många alternativ när han ville skicka en hälsning på flickvännens 28 årsdag.

– Jag var desperat med att få över en present. Det fanns inte så många alternativ. Om någon annan hade frågat hade jag kunnat skickat med presenterna med någon annan. Det var min mamma som kom på idén att be Fredrik Reinfeldt att ta med någon ting. Jag trodde aldrig att det skulle lyckas, säger Gustaf Åkerblom till Resumé.

Mot alla odds gick planen hem. Gustaf Åkerblom skickade över ett brev med en förfrågan till statsministern som skulle åka på statsbesök till Burma. "En skitbra grej", svarade Fredrik Reinfeldt.

I går överlämnade statsministern både ett paket med godis, doftblomma samt en skriftlig hälsning och en kram till flickvännen.
– Han lovade att skicka över paketet. Han sa att han tyckte initiativet var "en skitbra grej". Jag kom på det mest banala. Att skicka med en påse godis.

Tror du att Fredrik Reinfeldt såg det här som ett tillfälle att göra bra pr?
– Så är det säkert. Jag ser det mer som en födelsedagskupp. Nu är jag skyldig honom en tjänst.

I dag uppmärksammades händelsen i både Aftonbladet och Expressen.
– Jag hade ingen tanke på att det skulle bli så här stort. Det var inte min intention. Det var Moderaterna som tog tillfället i akt. Min flickvän gillar inte kvällstidningar eller vara med på bild. Hon var nog gladare att hon fick presenten än att den överlämnades av Fredrik Reinfeldt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtFLX

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.