Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reklammystiken tätnar kring Zlatans skor

Publicerad: 2 december 2014, 07:53

Det väcks alltmer frågetecken om hur Zlatan ska göra med reklamkontrakt för nya skor och därmed också hur länge han egentligen tänker spela på elitnivå. Vågade Madonna-bilder i både Interview och tidningar som The Sun har skapat mycket rabalder. Rå ton i debatten gör att det nu krävs inlogg för att kommentera debattartiklar på DI. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Reklammystiken tätnar kring Zlatans skor
Sportbladet har tidigare rapporterat att Paris Saint-Germain-stjärnan  Zlatan Ibrahimovic vill ha ett fyraårskontrakt på 2,5 miljoner euro per  år för att byta skomärke – han slutade nyligen med Nike och dök efter  skadefrånvaro upp i ett par svartmålade fotbollsskor den 9 november.
Superstjärnan bekräftade kort efter att hans kontrakt med Nike har löpt ut.
–  Avtalet gick ut för två-tre veckor sedan och det finns inget nytt  avtal. Det förs diskussioner, och så vi får se. De som betalar, det är  de skorna man sätter på sig. Det är så det funkar, sade han i samband  med landslagets samling.
Sportbladet rapporterar också att de  svartmålade skorna ser ut som Adidas-skor av modellen F50 adiZero och  han promenerade även i Adidas-sneakers inför Champions League-matchen  mot Ajax förra veckan.
Sportbladet uppger också att Puma ligger bra till i förhandlingarna.
–  Zlatan är Zlatan – han är en världsspelare och en av, om inte den allra  bästa, i svensk historia. Det är en spelare vi har en historia med, men  sedan om det passar in i vår strategi eller i hans planer, det kan jag  inte uttala mig om, säger Johan Adamsson, Head of Sports Marketing  Teamsport på Puma International.
Zlatan Ibrahimovic har tidigare sagt  att säsongen 2016 blir hans sista på de stora fotbollsscenerna, men om  han nu verkligen vill ha ett fyraårskontrakt kan det innebära ändrade  planer.
Zlatan Ibrahimovics brand agent Mika Lepistö vill inte kommentera Sportbladets uppgifter.

Madonna-bilder skapar rabalder
56-åriga  popstjärnan Madonna visar mycket hud i tidningen Interview – bilderna  blev offentliga i måndags har uppmärksammats över världen, enligt Expressen.
Madonna  blev också förstasida i två brittiska tidningar som fortfarande har  toplessmodeller på sidan tre – The Sun kopplade bilderna till den  "berömda" målningen som förekommer i komediserien "Allå, allå emliga  armén", vilket är en tv-serie som utspelar sig i ett ockuperat Frankrike  under andra världskriget.
USA Today jämför bilderna med Kim  Kardashians inoljade rumpa som publicerades i amerikanska Paper och fick  stor spridning på nätet. Många är också förvånade över hur välbehållen  Madonna är för att vara 56 år.
- Se dem och gråt, är tidningens uppmaning till Kim Kardashian.

Rå ton i debatten får DI att agera
Dagens  Industrin vill höja nivån på sina inlägg och få debatten att leva  vidare på sajten.  Det innebär att alla som kommenterar artiklar på  DI.se måste vara inloggade med ett DI-konto.
- Di har en lång  tradition av öppenhet på nätet som vi är stolta över. Vi vill värna en  fri och öppen debatt...Men tyvärr tvingar den allt mer råa tonen oss att  agera, säger Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare för  Dagens industri till den egna tidningen.
Artiklarna på DI.se och Börssnack generarar cirka 20 000 kommentarer per vecka.
-  Att det finns ett så stort engagemang är naturligtvis väldigt  glädjande. Dessvärre har vi liksom många andra mediesajter före oss  märkt av hur debattklimatet hårdnat och att allt fler, skyddade av  anonymitet, bryter mot vår policy", säger Maria Nilsson, chef för di.se.
DI  accepterar exempelvis inte inlägg med rasistiskt innehåll, vilket har  ökat sistone. Det gäller även nedsättande kommenterarer om kön och  religion, enligt DI.

Snowden: "Jag skulle göra det igen"
NSA-läckan Edward Snowden talade från Moskva via länk efter att han fått Right Livelihoods hederspris.
–  Jag hoppas att jag kan lita på er under det närmaste året, att vi  tillsammans fortsätter visa att vi står för frihet, sade Edward Snowden.
Han  avslöjade USA:s massövervakning under förra – USA:s representanthus har  därefter antagit en lag som sätter stopp för massövervakning av  amerikanska medborgares telefonsamtal, enligt DN.
– Jag satte så  mycket på spel. Men vi gjorde rätt, oavsett hur mycket det kostade. Det  här handlade aldrig om mig, sade han under sitt tal.
Han berättade också att han skulle ha gjort samma sak igen.
Edward Snowden har inga planer på att återvända till USA eftersom han riskerar fängelsestraff där.
Han får hederspriset ihop med The Guardians chefredaktör Alan Rusbridger.

DN får tillbaka film från ubåtsjakten
Försvarsmakten  måste återlämna den film som man beslagtog från DN vid ubåtsjakten i  Stockholms skärgård. Det har Södertörn tingsrätt slagit fast, enligt DN.
Bakgrunden  är att militärpolis stoppade DN:s reporter och fotograf i närheten av  amfibieregementet Berga och hävdade man befann sig på ett  skyddsobjektsområde med fotoförbud - fotografens minneskort togs i  beslag.
DN har hävdat att beslaget strider mot lagen om anskaffningsfrihet och censurförbud i Tryckfrihetsförordningen och får nu rätt.
– Vi välkomnar tingsrättens beslut, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Persbrandt bortklippt ur "Hobbit" - igen
I  den första "Hobbit"-filmen fick Mikael Persbrandts rollfigur ingen  plats och i den andra syntes han i ett par minuter. Regissören Peter  Jackson har sedan dess lovat att hans karaktär "Beorn" ska få blomma ut i  den tredje och sista filmen "Hobbit: Femhärarslaget", men visar det sig  att det inte blir så, enligt SvD.
Det enda som visas av Beorn är en björn som skymtar förbi vid ett tillfälle.
Filmen har Sverige-premiär den 10 december.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.