Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reklamtrio startar nyhetsbrev – intervjuar Arianna Huffington

Publicerad: 28 februari 2017, 12:00

Foto: Faksimil

Trion Sedir Ajeenah, William Löthman och Louise Ljungberg startar nyhetsbrevet Bird Talk – och inleder första utgåvan med att intervjua Arianna Huffington. "Kreativitet hamnar ofta mellan stolarna", säger Sedir Ajeenah.


Sedir Ajeenah och William Löthman jobbar båda på Garbergs. Duon ligger bland annat bakom det hyllade Los Santos Pride-projektet. Tillsammans med Louise Ljungberg, creative konsult för bl. a. för Filippa K, kursledare på Berghs och gammal studiekamrat med Sedir Ajeenah, har de tre gått ihop och startat ett nyhetsbrev – Bird Talk. Varje nyhetsbrev kommer gå under ett specifikt tema och kompletteras med andra läsvärda artiklar.

– Det finns ett sånt sjukt överflöd av information just nu, så vår utgångspunkt med Bird Talk är att kurera innehåll som inspirerar oss, och förhoppningsvis andra, ämnen som alltid står i relation till kreativitet. Vi ville skapa något för oss själva men samtidigt utmana och utforska branschen även utanför Sveriges gränser, förklarar Sedir Ajeenah

Det första brevet kretsar kring sömn och hur det påverkar ett kreativt yrkesliv. I brevet har trion lyckats få till en sms-intervju med Arianna Huffington, grundare av nättidningen Huffington Post.

– Sömn är ett superintressant ämne som det pratas alldeles för lite om. Människor med tidskrävande och prestationskrävande yrken påverkas extremt mycket av den, berättar Ajeenah.

Anledningen till att trion valde just Arianna Huffington är att mediemogulen 2007 kollapsade till följd av utmattning och under en period tvingades kliva av sin post. Hon har även skrivit en bok om ämnet.

– Efter kollapsen tog hon en paus för att informera omvärlden om vikten av att sova och koppla av. Man pratar inte tillräckligt ofta om de här ämnena på det här sättet. Man fokuserar på sig själv, lyfter inte blicken och blir enkelspårig i sitt arbete.

I framtiden kommer nyhetsbrevet, som är skrivet på engelska, kretsa kring olika teman som på något sätt har beröringsytor med kreativa yrken.

–  Gemensamt för innehållet är att vi försöker lyfta blicken och titta på de saker som påverkar hela branschen. Men viktigt att påpeka, är att det här är trots allt bara är ett mail som dimper ner då och då, ingenting som kommer förändra världen utan förhoppningsvis väcka en och en annan tanke samt bidra med inspiration, avslutar Sedir Ajeenah.

Det första Bird Talk-brevet kommer ut i inkorgarna på torsdag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.