Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reklamveteraner startar podcast för marknadsförare utanför storstäderna

Publicerad: 16 november 2018, 09:25

Jakob Rydberg och Jakob Mjöbring.

Jakob Mjöbring och Jakob Rydberg arbetar till vardags som digitala strateger i Umeå. Nu delar de med sig av sina kunskaper och erfarenheter till marknadsförare verksamma i mindre städer, i ett samarbete med Resumé.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Jakob Mjöbring och Jakob Rydberg har tillsammans snart 40 års erfarenhet från reklam-, journalist- och pr-branschen. Med podcasten ”Digital marknadsföring i spenaten” vill de dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper om digital marknadsföring till marknadsförare utanför storstäderna. Jakob Mjöbring är dessutom bloggare sedan flera år på Resumé.

– Vi arbetar själva dagligen med små och medelstora bolag, såväl lokala som globala, och tycker att de allra flesta podcasts skjuter lite över huvudet på många, säger Jakob Rydberg i en kommentar. Vi ska försöka att inte sväva iväg utan komma med handfasta och direkt användbara råd och tips.

Både Jakob Mjöbring och Jakob Rydberg är sedan flera år tillbaka stationerade i Umeå där de arbetar som digitala strateger. Förhoppningen är att podcasten ska ge nya perspektiv och lyfta fram förutsättningarna för marknadsförare i mindre städer.

– Podcasten blir ännu ett sätt att försöka förmedla kunskap om den digitala utvecklingen, som är så viktig för oss som vill göra affärer i norra Sverige, säger Jakob Mjöbring. Det är dessutom kul att få göra det med Jakob Rydberg som delvis har ett annat perspektiv då han arbetar med hela content marketing-processen och är väldigt datadriven, medan jag kommer från pr-hållet och arbetar väldigt mycket med sociala medier. Vi kommer att få bra diskussioner och inte alltid vara överens.

Podcasten kommer att publiceras i samarbete med Resumé och vid nytt avsnitt puffar vi för detta på sajten.

Podcasten "Digital marknadsföring i spenaten" av Jakob & Jakob hittar du på Spotify, Itunes och Acast.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.