Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rekord för kvällstidningarna i förra veckan

Publicerad: 16 november 2015, 11:44

Aftonbladet slog rekord och Expressen TV noterade de näst högsta siffrorna hittills.

Det var många som valde att följa utvecklingen av terrorattentatet i Paris via kvällstidningarnas live-tv-sändningar. Aftonbladet slog rekord i antalet startade strömmar och Expressens siffror var näst högst hittills.


Det var i fredags kväll som flera ställen i Paris attackerades av terrorister och 129 människor dog. Både Aftonbladet och Expressen var tidiga med att få upp sina livesändningar. Samtidigt fick SVT och TV4 har fått motta skarp kritik för att det dröjde lång tid innan deras sändningar om attackerna startade.

Expressens mobilsajt slog rekord förra veckan med 5,1 miljoner unika webbläsare, en ökning med 44 procent jämfört med i fjol. Men några specifika siffror för Expressen TV, vill chefredaktören Thomas Mattsson inte ge.

"Jag skrev lite om detta i bloggen - om näst högsta tittandet någonsin - men vi släpper aldrig siffror från enskilda händelser", skriver han i ett mejl till Resumé.

I sin blogg skriver han om tv-tittandet:

"Våra utsända och alla på Expressen TV här i Sverige har försökt förklara efter bästa förmåga, och tittarsiffrorna för mobil-tv, liksom för desktop-tv, var förra veckan våra näst högsta hittills."

Han konstaterar också:

"De sex senaste veckorna har exempelvis Expressen TV haft sitt största tittande hittills, en stadig utveckling driven av både nyhetshändelser men också ett ökat tv-fokus och mer resurser på redaktionen. Ökningarna handlar alltså inte om enstaka nyheter, utan det som sker nu på mediemarknaden är en betydligt mer genomgripande trend och konsumtionsförändring".

Konkurrenten Aftonbladet landade på 10,6 miljoner startade strömmar för hela förra veckan och 5,6 miljoner startade strömmar för fredag-söndag. Det är rekord.

– Den här helgen markerar vår position som primär nyhetskälla och vårt uppdrag. Vi ska leva upp till att sända non stop och berätta vad som händer. Vi var snabba och startade sändningarna redan 22.15 på fredagskvällen, sedan sände vi non stop med undantag från några nattliga timmar, säger tv-chefen Jan Scherman.

Han betonar att han är imponerad över all personal som visat en enorm vilja att ställa upp och arbeta i helgen.

– Utmaningen har varit att sortera i det inkommande flödet av inkommande uppgifter, information och rykten. Vi har hanterat det på ett bra sätt genom att vara noga med att tala om vad vi vet och vad vi är osäkra på. Den vägledningen måste vi ge tittarna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.