Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Rekordhöga resultat – igen"

Publicerad: 21 oktober 2008, 11:33

MTG:s resultat för tredje kvartalet är munter läsning för vd:n och koncernchefen Hans-Holger Albrecht. Rörelseresultatet blev 574 miljoner kronor, en ökning med 38 procent. Aktien steg med 9 procent efter rapporten.


Hans-Holger Albrecht. Foto: Björn Elgstrand.

– Vi har levererat ytterligare ett kvartal med rekordhöga resultat, stark tvåsiffrig organisk försäljningstillväxt, goda marginaler och fortsatta investeringar i befintliga och nya verksamheter, säger Hans-Holger Albrecht i en kommentar.

Försäljningen under tredje kvartalet ökade med 13 procent till 2 960 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 38 procent till 574 (416) miljoner kronor.

Rörelsemarginalen ökade till 19 procent (16 procent). Resultatet efter skatt blev 405 (292) miljoner kronor, en ökning med 39 procent. Resultatet per aktie före utspädning ökade med 38 procent till 6,07 (4,39) kronor.

– Vi fortsätter att utvecklas i linje med de femårsmål vi satte upp 2007 och har en finansiell flexibilitet att kunna göra fortsatta investeringar för att expandera vår verksamhet och öka aktieägarvärdet framgent, säger Hans-Holger Albrecht.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.