Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rekordresultat för Filter

Publicerad: 23 oktober 2012, 12:42

UPPDATERAD. Magasinet Filter slår försäljnings- och vinstrekord. Det visar det senaste bokslutet som nyligen lämnades till Bolagsverket.


Ämnen i artikeln:

Mattias GöranssonFilter

Filter är ett av få ljus i tidskriftsmörkret. I nyligen släppta Orvesto konsument 2012:2 hade tidningen en räckvidd på 108 000 läsare – en ökning med 32 procent.

I den senaste årsredovisningen som sträcker sig fram till den sista april i år når Filter en omsättning på 14,8 (12) miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgår till 3,6 miljoner kronor, vilket är en markant ökning mot de 549 505 kronorna året innan. Filter lämnade ett koncernbidrag på 1,5 miljoner kronor till moderbolaget Offside Press AB under räkenskapsåret. På sista raden blir därför vinsten 1,6 miljoner kronor, varav merparten (1,5 Mkr) också det delas ut till moderbolaget.

I förvaltningsberättelsen beskriver Filter framgångarna:

"Antalet prenumeranter har ökat med cirka 22 procent (...) annonsförsäljningen ökade på årsbasis med cirka 21 procent och lösnummerförsäljningen ligger fortsatt på en snittnivå över 10 000 ex per utgåva".

Medeltalet anställda i bolaget uppgick till fyra personer under räkenskapsåret. Lönekostnaderna uppgår till 1,3 miljoner kronor.

UPPDATERING: I en första version av denna artikel påstod vi att chefredaktören Mattias Göransson personligen fått aktieutdelningen. Det var fel. I själva verket gick utdelningen till Offside Press AB, där Göransson äger 12 procent. Moderbolaget delade i sin tur ut 1,3 miljoner kronor i fjol.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Mattias GöranssonFilter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.