Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Rekordvinst för Morberg

Publicerad: 21 januari 2011, 07:46

Den TV-aktuelle stjärnkocken och skådespelaren Per Morbergs bolag Dramab AB närapå tredubblade sin omsättning det senaste året och visar upp ett rekordresultat.

Ämnen i artikeln:

Per Morberg

FT

Fredrik Thambert


Per Morberg i "Sveriges Mästerkock". Foto:  Linus Hallsénius/TV4.

Per Morberg är aktuell just nu som en av kockarna i den krävande juryn i TV4:s storsatsning "Sveriges Mästerkock" som ska vaska fram Sveriges nya mattalang.

Resume.se gjorde en genomgång av de senaste fem årens ekonomiska utveckling för Per Morbergs bolag Dramab AB som bildades 1993. Bolaget visar på en mycket stark utveckling som den resultatinriktade TV-kocken torde vara nöjd med.

Ett bolag som enligt Bolagsverket omfattande verksamhetsbeskrivning bland annat ska ägna sig åt PR, reklam, marknadsföring, föredrag med mera.

Det senaste bokslutet fram till 30 juni 2010 som redovisades till Bolagsverket i slutet av förra året visar på en nettoomsättning på 9,1 miljoner kronor och ett resultat på drygt tre miljoner kronor.

En kraftig förbättring jämfört med fjolårets resultatet där nettoomsättningen blev 3,7 miljoner kronor och resultatet närmare 300 000 kronor.

År 2005 och 2006 visade bolaget upp ett minusresultat och en nettoomsättning på omkring 200 000-300 000 kronor.

2007 steg nettoomsättningen till 1,4 miljoner kronor. Resultat: 221 841 kronor.

2009 startade Per Morberg bolaget Skölden AB som bland annat tillverkar exklusiva stekhällar, har catering, restaurangutbildning med mera. Även det bolaget ser ut att gå bra med en nettoomsättning på 1,1 miljon kronor och ett resultat på 361 944 kronor.

Resume.se har sökt Per Morberg för en kommentar via mejl och telefon. En bokföringsassistent på Dramab AB meddelar att han befinner sig utomlands.

Lilian Andersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev