Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Rena valagitationen"

Publicerad: 9 juli 2008, 06:10

ALMEDALEN.  Förre partisekreteraren Lars Stjernkvist, pr-konsulten Robbin Grönstedt och Katrine Kielos, chefredaktör för Dagens Arena bedömde (s)-ledaren Mona Sahlin på Resumés, Stockholms Handelskammares och Axess arrangemang på tisdagskvällen i Almedalen.  Panelen gav överlag ganska höga betyg till Mona Sahlins framträdande.


Se Pratbaren från Almedalen här

- Pratbaren

Den tidigare partisekreteraren och nuvarande kommunalrådet i Norrköping, Lars Stjernkvist, var rätt nöjd:

– Det var ett tal som markerade ett skifte. Hittills har mycket handlat om förra valet, nu var det i stället inför nästa val. Det här var rena valagitationen, sade Lars Stjernkvist.

– Det blev bättre allt eftersom. Det var ett bra tal, tyckte Katrine Kielos.

Robbin Grönstedt tyckte att de stora talen sällan hålls i Almedalen:

– Det är sällan det sprakar och är spännande tal. Men vi fick i alla fall inte höra något om (s) arbetsgrupper, och det var en lättnad.

Henrik Schyffert som svarade för uppvärmingen inför talet hyllades av panelen:

– Schyffert fick stå för självdistansen genom sitt uppträdande. Det säger faktiskt något om att öppenheten inom socialdemokratin ökat, menade Katrine Kielos.

– Som partisekreterare hade jag aldrig kommit på att hyra in en komiker. Risken med det är naturligtvis att åhörarna tycker att det roliga har varit, sade Lars Stjernkvist, och tillade:

– Men den som är gladast vinner.

Mona Sahlins tal innehöll lugnande besked om att fastighetskatten efter ett maktskifte bara skulle drabba de allra dyraste villorna, och att de som bygger miljösmart ska får en miljöbonus.

– Miljön var ju temat för dagen. Sätt miljö framför allt och du är med i loppet, sade Robbin Grönstedt.

Mona Sahlins löfte om att riva upp FRA-lagen var däremot inte så tydligt, menade panelen:

– Det är oklart vad det betyder. Hon pratar om en lag som skyddar och inte hotar. Vi vet att under Thomas Bodströms ledning räckte sådan löften inte så långt, sade Katrine Kielos.

Lars Stjernkvist:

– Jag blir tveksam till att man säger att det är kritiken mot lagen, inte lagen i sig, som motiverar att den ska rivas upp. Man borde ha en egen utgångspunkt i stället.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.