Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Reportrar utan gränser påminner om medborgares rättigheter

Publicerad: 6 maj 2013, 06:27

Reportrar utan gränser är en internationell, ideell och icke statskontrollerad organisation som försvarar och slåss för rätten till fri och information och en fri press. Organisationen har precis gått ut med en BETC-kampanj där man påminna medborgare världen över om att informationsfrihet är en rättighet för alla.


Ämnen i artikeln:

BETCReportrar utan gränser

Reportrar utan gränser jobbar över fem kontinenter med hjälp av sitt  nätverk av 150 korrespondenter och lokala och regional grupper som kämpar  för pressfrihet.

Organisationen har idag tio kontor världen över.

Reportrar  utan gränser har precis gått ut med en iögonfallande printkampanj i  samband med World Press Freedom Day, går av stapeln den 3 maj, med hjälp  av sin byrå BETC.

Kampanjen visar en rad icke-demokratiska ledare som  genom sin politik hindrar journalister från att utföra sitt arbete.  

Reportrar utan gränser vill, genom kampanjen, påminna människor om att  rätten till fri information är en grundläggande förutsättning för att  man ska kunna utöva sin roll som medborgare.

Reportrar utan gränser tar  sin utgångspunkt i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga  rättigheterna:
”Var och en har rätt åsiktsfrihet och yttrandefrihet.  Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter, samt  söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla  uttrycksmedel och oberoende av gränser.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

BETCReportrar utan gränser

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.