Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Republikanernas attack mot medierna

Publicerad: 29 oktober 2015, 07:02

De republikanska kandidaterna attackerade medierna.

Foto: CNBC.

Hårda ord under nattens presidentvalsdebatt, SD:s kampanjpengar gick till partitoppar och Snapchat släpper stor uppdatering. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaSkypeSnapchatDonald Trump

Republikanernas attack mot medierna
Under nattens debatt mellan de tio republikanska presidentkandidaterna riktades kollektiva angrepp mot mediekåren. Särskilt mycket skit fick tv-bolaget CNBC, som anordnade debatten, ta emot.
– Ni försöker göra det här till en brottningsmatch och frågorna illustrerar varför amerikanska folket inte litar på media längre, sa kandidaten Ted Cruz.

Medierna anklagades också för att gå den liberala kandidaten Hillary Clintons ärenden.
– Till och med i New Jersey skulle det ni håller på med betraktas som otrevligt, menade Chris Christie.

"Varje gång möttes det av stort jubel i lokalen. Precis på samma sätt som Newt Gingrich gjorde för fyra år sedan i primärvalsdebatterna. Gingrich höjde sin popularitet rejält efteråt" skriver Expressens krönikör Mats Larsson.

SD:s kampanjpengar gick till partitoppar
Tidningen Expo har granskat förundersökningen till åtalet mot Sverigedemokraten Martin Kinnunen. Det misstänka skattebrottet ska ha skett i SD:s mediebolag Samtid & Framtid, vilket Resumé tidigare har berättat om. Enligt Expo har 3,75 miljoner kronor slussats till den tidigare partitoppen Erik Almqvist som lämnade sitt uppdrag efter järnrörsskandalen. Ekobrottsmyndigheten har noterat att arvodet till Erik Almqvists bolag motsvarar den summa som han skulle ha fått i arvode som riksdagsledamot om han inte avgått.

Ny uppdatering av Snapchat...
Det har bara gått cirka en månad sedan Snapchats stora uppdatering med bland annat nya omtalade filter. Nu har de släppt nya funktioner igen. Den här gången har de sett över hastigheten på klippen. Användarna kan bland annat lägga in slow motion och tillbakaspolning som effekter i sina klipp, skriver The Verge.

...och Skype gör som Snapchat
Den svenskgrundade kommunikationstjänsten som numera ägs av Microsoft har "gjort en Snapchat". De rullar nämligen ut en ny funktion med olika typer av filter. Skype får även stöd för pekskärmstekniken 3D Touch, enligt The Verge. Förändringarna kommer idag för iPhone, iOS och Android.

Rapport: Spotify har minskat illegal nedladdning
En studie som EU-kommissionen har gjort visar att det finns "tydliga bevis" för att Spotify har minskat den illegala nedladdningen av musik. Var 47:e strömmad låt leder till ett illegalt nedladdat spår mindre, enligt rapporten. Men det finns en baksida också för musikbranschen: var 137:e strömning innebär att en låt mindre som köps lagligt, skriver Engadget.

Succé för feministisk tv-serie
Pilotavsnittet av den nya tv-serien "Supergirl" som sändes i måndags lockade rekordpublik till CBS. 13 miljoner amerikaner bänkade sig framför tv:n, vilket innebär att avsnittet är årets mest betittade pilot i USA.
"Det den här serien gör är att uppvärdera det som kallas för 'tjejighet' till något som kan vara minst lika kickass som en plågad Katniss eller en superseriös Furiosa", skriver Ida KjellinTv-dags.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.