Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Resumé rättar

Publicerad: 9 mars 2012, 09:20

Icakuriren är ett flaggskepp i Formas tidskriftsdel.

Resumé skrev i gårdagens papperstidning om att Hakon Invest hoppas få 500-600 miljoner kronor för Forma Publishing i styckat skick. Detta är en rättad version från veckans pappersedition.


Ämnen i artikeln:

FormaOTW

Forma har de senaste fem åren haft en försäljning på fyra miljarder kronor, men bara levererat 29 miljoner i vinst efter finansnetto.

Bäst går OTW som omsätter runt 200 miljoner och har en marginal på 10 procent. Tidskrifterna drar in cirka 250 miljoner, men har lägre marginaler. ICA-Kuriren och Hus & Hem är de starka titlarna. Bokförlaget är det stora sorgebarnet och går med förlust.

I slutet av mars ska slutbud lämnas med sikte på att ha en affär klar i april. I dagarna visas spekulanterna runt och får presentationer av företagsledningarna.

Resumé har talat med företrädare för några potentiella köpare, som inte öppet vill bekräfta sitt intresse. De ger följande ungefärliga värdering av Formas delar:

OTW, mest intressant, värt 200-300 miljoner kronor. Tidskrifterna, mindre heta, men värda 150-200 miljoner. Bokförlaget, svårsålt, värde 0-50 miljoner.

– OTW blir det nog budgivning på, säger en av källorna. För resten är det mer en fråga om att hitta rätt köpare och det sänker priset.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

FormaOTW

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.