Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Resumés tunga proffsblogg från Almedalen

Publicerad: 1 juli 2012, 06:36

Thomas Backteman, Thérèse Kärrman, Erik Zsiga och Per Grankvist,

Under Almedalsveckan bjuder Resumé på en blogg med fyra tunga branschnamn som kommenterar, analyserar och tipsar om det hetaste under politikerveckan. – Vi har scoutat fram ett gäng smarta personer som ska bidra med sina spaningar. Hoppas det blir ett uppskattat sätt att se Almedalen genom deras ögon. Håll till godo, säger Claes de Faire, Resumés chefredaktör.


Resumés bloggare under politikerveckan är någraav de mest initierade namnen i Almedalen.

Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Swedbank, Thérèse Kärrman, Intressepolitisk sakkunnig på  Cancerfonden, Erik Zsiga, global presschef på Electrolux, och Per Grankvist, hållbarhetsexpert, kommer att blogga för fullt för Resumés räkning under veckan.

–  Jag ser fram emot hela veckan – allt, ett världsunikt evenemang som är mer svenskt än falukorv. Sedan är höjdpunkten fortfarande partiledartalen i Almedalen, får maninte missa. Slutligen måste jag också säga vårt seminarium om sparande, tisdagmellan 10-12 på Wisby Hotell ser spännande ut, säger Thomas Backteman, som även slår ett slag för Roseminglet i Primes trädgård.

Thérèse Kärrman:

– Det sköna med Almedalen är ju att det är  helt temperamentsberoende. Vem gör vad på vilket sätt och hur känner vi inför det. Så skapas rubrikerna i Almedalen. Dock är jag är särskilt intresserad av modiga politiker som struntar i opinion av färgstarka personer med viljan att förändra samt sköna inspirerande diskussioner. Såndant som får mig att gå gång på plats. Det kan sluta hur som helst.

Vad är dina bästa tips?
– Utan att på något sätt vara partisk, gå och spana in Solskolan nere i hamnen och få upp ögonen för hur våra solvanor måste ändras, samt testa Almedalsdrinken. Det är så coolt att den fått ett kraftligt genomslag redan innan Almedalen och jag undrar om KStreet festen kommer att servera sina tusentals besökare bara det alkoholfria alternativet? Det vore en rubrik det!

– Och för att citera min gode vän, sätt på er gummistövlar för  Almedalen är som Roskilde för oss som satt i Elevrådet.

Per Grankvist:

– I mina blogginlägg kommer det att i huvudsak bli något slagsmeta-perspektiv på hur företag försöker få ut sina budskap i Almedalen, snarareän vad de säger. Och så blir det nog några reflektioner kring om och hurföretagen beskriver hur de ser att förutsättningarna i omvärlden förändras.

Erik Zsiga, global presschef på Electrolux, kommer att blogga om sådana frågor som hani sin roll som global presschef varje dag försöker kommunicera om Electrolux, det vill säga innovation, design och hållbarhet.

– Jag gör min åttonde Almedalsvecka på raken. Det skvallrar om att jag uppskattar veckan, och jag ser fram emot att inspireras av många kloka och oväntade idéer och diskussioner, av att möta gamla vänner och göra nyabekantskaper. Det är också alltid en intressant mätare på stämningsläge ochtrender inom svensk opinionsbildning, politik och näringsliv - det blir extraspännande nu när både opinion och konjunktur är svårbedömd. Och så ska det blispännande att blogga för Resumé såklart, säger Erik Zsiga.

Vad är ditt bästa Almedalstips?
– Att våga vara impulsiv - gå på seminarier som du inte hade haft en tanke på att gå på, prata med människor du inte har pratat med eller kunde ha föreställt dig ha något gemensamt med. Kom ihåg att det är inte de mest påkostade seminarierna som människor minns ifrån Almedalen, utan snarare de intressanta samtalen och inspirerande mötena.

Läs bloggen här

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.