Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Retriever köper dansk konkurrent

Publicerad: 10 juli 2012, 07:00

Svensk-norska mediebevakningsföretag Retriever köper in sig i danska NewsWatch NewsWatch byter samtidigt namn till Retriever Danmark A/S.


Förvärvet innebär att Retriever blir direkt representerade på de tre ledande nordiska marknaderna: Norge, Sverige och Danmark.

NewsWatch etablerades i Danmark 2009 och har idag avtal med fler än 300 danska tryckta tidningar samt kunder bland större danska företag, departement, kommuner och organisationer. Företaget tillhandahåller dagliga leveranser av mediebevakning från danska dagstidningar, veckotidningar, tidskrifter, radio/TV och webb.

Retriever, som ägs av svenska TT och norska NTB, startade 1999  och tillhandahåller mediebevakning och analyser av norska och svenska medier. Företaget har drygt 1 300 kunder i Norge och Sverige.

- Vi har med stort intresse och beundran följt NewsWatch på den danska marknaden för mediebevakning. På mycket kort tid har NewsWatch etablerat sig som en trovärdig och erkänd aktör. Med NewsWatch som en del av Retriever kommer vi vara det starkaste nordiska varumärket inom mediebevakning och analys”, säger Retrievers ceo Robert Söderling i ett pressmeddelande.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.