Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

RFSL regarerar på rysk antigay-video

Publicerad: 25 september 2013, 08:24

Ulrika Westerlund.

Foto: Pressbild.

Ett ryskt antigay-klipp som fått spridning på nätet basunerar ut att homosexuella par adopterar barn för att våldta dem. – Självklart riskerar detta att ytterligare trissa upp den hätska stämningen mot hbtq-personer, säger Ulrika Westerlund, förbundsordförande på RFSL, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

RFSL

Det ryska antigay-klippet hävdar att 50 procent av de homosexuella är pedofiler. En version av videon med engelsk text laddades upp på Youtube av USA-bloggaren John Aravosis som menar att det bästa sättet att neutralisera hbtq-hat är att exponera det.

– I delar av den homofoba propagandan som sprids i Ryssland och i många  andra länder sätts i det närmaste likhetstecken mellan pedofiler och  homosexuella. Det här klippet låter som om det är en del av den typen av  retorik, som tyvärr inte är helt ovanlig. Självklart riskerar detta är  ytterligare trissa upp den hätska stämningen mot hbtq-personer, säger Ulrika Westerlund.

Klippet raderades från Youtube i natt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

RFSL

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.